Corjan Matsinger
Corjan Matsinger P. Bakkum

Heilige Herrie in de Top 2000

15 december 2020 om 10:34

HOUTEN In de afgelopen weken lanceerde Houtenaar Corjan Matsinger zijn nieuwe boek ‘Heilige Herrie. Geloven in de popmuziek.’ Corjan is een muziekfanaat, hij organiseerde met wat muzikale vrienden regelmatig kleinschalige popquizzen voor studenten, scholieren of festivalgangers. Toen zijn werk als zzp-er in het voorjaar door de corona-crisis voor een deel stil viel besloot hij de uitdaging op te pakken om zijn gedachten over popmuziek en spiritualiteit nu eindelijk aan het papier toe te vertrouwen.


Want geloven en popmuziek zijn goede danspartners. Alleen al in de Top2000 staan veel nummers waarin er op de hemelpoort wordt geklopt. Het boek van Corjan staat vol verhalen, anekdotes en achtergrondinformatie. Denk aan topics als het godsbeeld van Johnny Cash, de kruisigings-act van Madonna of Billie Eilish die als een engel uit de hemel valt. Maar ook Top 2000 artiesten als Typhoon, 2Pac, U2, Genesis, Faithless en Michael Jackson passeren de revue.


Heilige herrie is volgens Corjan het Nirvana voor muziekliefhebbers die meer willen weten over de crossovers tussen popmuziek en geloof. Daarnaast zijn er natuurlijk ‘lijstjes’ met honderden liedjes, die je als ‘Heilige Herrie’ ook weer kunt vinden op Spotify. Van gebeden in de popmuziek, Boeddha liedjes, protestsongs, Jezus-hits en een paginalange lijst van popsongs met verwijzingen naar de Bijbel. Je kunt het online popcafé met de lancering van het boek terugkijken via www.heilige-herrie.nl

Afbeelding