Wachten op de warming up tijdens de editie van 1 januari 2020
Wachten op de warming up tijdens de editie van 1 januari 2020 Stichting Nieuwjaarsduik Houten

19e Nieuwjaarsduik Houten afgeblazen

15 december 2020 om 09:49

HOUTEN Voor het eerst in 19 jaar zal het op nieuwjaarsmorgen om 12.00 uur stil zijn op het strand van de Rietplas. De organisatie heeft, na overleg met de gemeente, besloten dat het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is op 1 januari een Nieuwjaarsduik te houden.

Een vervelende, maar een logische beslissing, het kan gewoon niet. Geen dranghekken dus, wapperende banners, warming-up van Damian Murphy of erwtensoep met worst en stoere verhalen na afloop. Ook het plan B dat de organisatie nog lang voor ogen had, bleek niet meer haalbaar. Een sterk afgeslankte corona-editie met alles op veilige 1,5 meter afstand voor maximaal 25 zeer trouwe geselecteerde deelnemers. Daarmee zou het toch in zeer beperkte omvang door kunnen gaan.

Nu ligt het allemaal veel gecompliceerder en is er van een mogelijke oplossing geen sprake. Het volgende Nieuwjaarsduik Houten-moment, de 19e editie, zal op 1 januari 2022 groots worden georganiseerd. Volgens traditie zal dan een 'nieuwe' wethouder het startschot verrichten en de deelnamemedailles na afloop uitreiken. Daarvoor komen Jan Overweg of Sander Bos in aanmerking.
Dit jaar heeft Nieuwjaarsduik Houten KIKA als goed doel uitgekozen. De opbrengst van de statiegeldactie bij Albert Heijn op het Oude dorp en Het Rond van december zal geheel naar KIKA gaan.