Afbeelding
Rina Knopper

Unieke Black Friday-actie voor Voedselbank Houten

30 november 2020 om 14:22

Opbrengst voor Voedselbank

HOUTEN ,,Neem een losse euro munt mee!” staat er in rode letters op de uitnodiging van Vakgarage Voskuilen. Wat is het geval: De vakgarage, die samen met Arval hoofdsponsor van de Voedselbank is, hield op Black Friday een unieke actie: Een compleet wasprogramma in de wasstraat, een zak heerlijke oliebollen van Nanning voor één euro en de hele opbrengst gaat naar de Voedselbank Houten.


door Rina Knopper

Het is frisjes bij de wasstraat, maar dat mag de pret niet drukken op deze dag. Er staan meerdere auto’s in een lange rij opgesteld om aan deze actie mee te doen. De enthousiaste assistente, mevrouw Voskuilen zelf, verwelkomt de bestuurders met een zak oliebollen van Nanning. Zij geeft uitleg over de wasstraat en boxen en begeleid het bezoek bij de nieuwe contactloze pin en betalingsmogelijkheden.


OPBRENGST ,,De gehele opbrengst gaat naar de Voedselbank dus méér geven mag. Dat doet bijna iedereen, ik kreeg zojuist zelfs € 20 extra. Mensen dragen de Voedselbank een warm hart toe, zeker in deze tijd.” Ze rent even weg om een auto die extra vies is alvast af te spuiten voordat hij de wasstraat in gaat. De heer Voskuilen vult haar aan: ,,Ik vind dat iedereen recht heeft op voedsel, deze actie spreekt mensen aan. Daarbij komt dat je wel gewoon voedsel weg kunt geven, maar de Voedselbank Houten doet veel meer voor haar klanten. Zij helpen mensen weer op weg, ze maken ze attent op hulporganisaties of instanties. Want ik ben van mening dat zoiets iedereen kan overkomen. Wij moeten voor elkaar zorgen in deze tijd”.

Afbeelding
Afbeelding