Jessica, Roel en Anja van de EnergieRijke Sloten
Jessica, Roel en Anja van de EnergieRijke Sloten ERH

EnergieRijke Sloten start 4 acties

27 november 2020 om 09:25

HOUTEN Afgelopen week hebben alle huizenbezitters in de wijk de Sloten een flyer in de bus gekregen van drie enthousiaste buurtgenoten. Anja, Jessica en Roel hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opzetten van acties die er op gericht zijn om de huizen in hun wijk duurzamer, energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Het team EnergieRijke Sloten heeft in hun eigen huizen en bij buurtgenoten bekeken waar ze tegenaan lopen en waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Er is geïnventariseerd op welke punten de huizen nog energiezuiniger gemaakt konden worden. De vloer- en gevelisolatie is al dik in orde in de meeste huizen, maar met bodemfolie in de kruipruimte kan er veel vocht tegengehouden worden waardoor de woning sneller verwarmd kan worden. Bij de inspectie van de kruipruimte kwam ook aan het licht dat de kruipruimteluiken asbest bevatten. Ook het oude dubbel (thermopane) glas dat nog in veel woningen zit, is niet meer van deze tijd. Met HR++ glas verhoogt het wooncomfort aanzienlijk en gaan de stookkosten omlaag. Ten slotte zijn ook de kenmerkende gevelpanelen van de woningen na ruim dertig jaar aan vervanging toe.

Op basis van deze gegevens zijn er i.s.m. EnergieRijk Houten vier collectieve inkoopacties speciaal voor de bewoners in de Sloten opgestart voor het aanbrengen van bodemfolie, de installatie van HR++ glas, de vervanging van de gevelpanelen en de aanschaf van een asbestvrij kruipruimteluik. Op de website staat alle informatie te lezen, ook over de voorwaarden en de selectiecriteria waarmee de leveranciers zijn uitgezocht. Hier kun je je als inwoner van de Sloten ook aanmelden voor een of meer van de acties en het vragenuurtje. www.energierijkhouten.nl/energierijke-sloten/

Op 9 december organiseert het team een online vragenuurtje dat om 20.00 uur start.