Danny Keff en Anja Tekelenburg, beheerders van de website Dorpsdichers Houten
Danny Keff en Anja Tekelenburg, beheerders van de website Dorpsdichers Houten Irene van Valen

Website Dorpsdichter gelanceerd

1 december 2020 om 09:20

HOUTEN Op maandag 16 november lanceerde wethouder Jan Overweg de website Dorpsdichter Houten. Deze site is zoals de subtitel al zegt een podium voor poëzie. Jessica Dijkman, ambtenaar voor cultuur en sleutelfiguur in het aanstellen van een dorpsdichter, bereidde de lancering voor. Het zou eigenlijk plaatsvinden op 17 oktober 2020 tijdens Poëzie aan de Slinger, echter door de coronamaatregelen werd dat afgelast en koos men voor een digitale lancering.


De website is in het leven geroepen om samen met andere schrijvers gedichten te delen. Mensen kunnen zich aanmelden via info@dorpsdichterhouten.nl en krijgen vervolgens een account. Iedereen is welkom gedichten te schrijven als ze maar gelinkt zijn aan de actualiteit en in relatie staan tot Houten. Het liefst met een bijpassende foto die het aanzien verfraait en de boodschap versterkt. Voor plaatsing zullen de dorpsdichters ingezonden gedichten beoordelen en plaatsen.


ONTSTAAN Begin 2020 zetten dorpsdichters Anja Tekenburg, Danny Keff en Nico Kroes zich in voor het project Dichter bij Vrijheid en wilden een boek maken. Univé had ingetekend als sponsor. ,,Wij wilden mensen interviewen, maar dat liep spaak door corona”, vertelt Keff. Tekelenburg vult aan: ,,Het geld van Univé was al overgemaakt met als tegenprestatie 50 boeken. Door gebrek aan input voor het boek, vroeg ik of we het geld mochten gebruiken voor een website.”

De website is ontworpen door grafisch ontwerper Willem van Rooij. Hij gebruikte daarbij de kleuren van de gemeente Houten: blauw en goudgeel. De omslagfoto met uitzicht over de Rietplas, is gemaakt door Simon Keff, de vader van dorpsdichter Keff. Kim Herrmann is verantwoordelijk voor de technische kant van de website.


ONLINE Op houtensnieuws.nl leest u over de poëzieroute.