Ruim €2300 voor het Hospice

2 november 2020 om 15:15

p 1

,,De boom komt in het midden van de rotonde voor het Hospice, daar zou van deze opbrengst een mooie, ronde teakhouten bank omheen geplaatst kunnen worden”, zegt Josje van Dijk.

Van den Heijkant heeft een slimme manier bedacht om aan nog meer plaatjes te komen. Hij organiseert samen met andere leden van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een ruilactie, in overleg met Albert Heijn Oude Dorp. Via een formulier kunnen mensen de plaatjes opgeven die ze missen en deze ruilen. Hierdoor blijven er voldoende plaatjes over om de actie voorlopig nog voort te zetten. Wie interesse heeft in een plaatjesboek van het historische Houten kan dit voor € 20,- bestellen via ahplaatjes@gmail.com. De opbrengst gaat dan vervolgens opnieuw naar het Hospice Kromme Rijnstreek.


Vervoer gevaarlijke stoffen

HOUTEN De provincie Utrecht voert om de vijf jaar een onderzoek uit naar het vervoer van gevaarlijke stoffen op provinciale wegen en gemeentelijke wegen die overgaan in provinciale wegen. Op dertien locaties langs deze wegen zullen gedurende twee weken camera’s worden geplaatst om het vervoer van gevaarlijke stoffen op provinciale wegen in twee richtingen in beeld te krijgen. Dit gebeurt in het najaar.

De camera’s registreren de vervoerscodes die op de tankwagens aangeven welke gevaarlijke stof vervoerd wordt. De geregistreerde gegevens worden geëxtrapoleerd naar het gehele jaar. Als uit de tellingen blijkt dat het vervoer van gevaarlijke stoffen leidt tot een verhoogd extern veiligheidsrisico langs provinciale wegen, dan kan de provincie een afweging maken om bepaalde provinciale wegen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen uit te sluiten.

Met behulp van de telgegevens kunnen gemeenten in hun ruimtelijk beleid rekening houden met de risico's van het vervoer van gevaarlijke stoffen over deze wegen. Het onderzoek wordt afgerond in december van dit jaar.