Gratis appels
Gratis appels TS

Appels om mee te nemen

20 oktober 2020 om 10:16

HOUTEN Op het Plein in het oude dorp stond zaterdag een grote bak met appels. Iedereen kon gratis appels meenemen. Het is een actie van boeren en tuinders. Zij delen tijdens de Dutch Food Week ruim 40.000 appels uit. LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders, wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. ,,Want gezond en betaalbaar voedsel is belangrijk voor ons allemaal.”



In de provincie Utrecht werden op diverse plekken meer dan 5000 appels uitgedeeld. Zo gingen boeren en tuinders langs bij verzorgingshuizen, scholen en de voedselbanken. Het eerste kistje appels werd door Bert van Donselaar, voorzitter LTO Noord Utrecht, symbolisch overhandigd aan Hans Oosters, Commissaris van de Koning in Utrecht.

Nico Verduin, regiovoorzitter LTO Noord regio West: ,,We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.”


DUTCH FOOD WEEK De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden’. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

Gratis appels