Eté 85
Eté 85 Theater Aan de Slinger

Prachtige films coronaproof bij Aan de Slinger

19 oktober 2020 om 14:01

HOUTEN De komende periode blijft Aan de Slinger coronaproof films draaien. De filmzaal biedt reeds plek aan max 28 bezoekers en hoeft dus niet aangepast te worden aan de aangescherpte coronamaatregelen.

Het programma van de komende twee weken: ‘The Tobacconist’, over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie, draait op woe 21 okt om 10.30 uur en do 22 en vr 23 okt om 20.30 uur.

De nieuwste film van François Ozon ‘Été 85’ gaat over een zomerliefde aan de Normandische kust in de jaren tachtig. De dramafilm is gebaseerd op het prachtige boek ‘Je moet dansen op mijn graf’ van Aidan Chambers. Het gaat over de bijzondere vriendschap tussen Alexis en David. De jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer? ‘Été 85’ is di 27 oktober om 20.30 uur te zien.

Op woe 28 oktober organiseert Aan de Slinger in samenwerking met Kerken in Houten de filmavond ‘Zin in Film’. De film ‘Corpus Christi’ wordt gedraaid. Een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De film wordt ingeleid door Rebecca Onderstal, predikant bij de PKN in Houten.

De Franse dramafilm ‘Deux’ is do 29 en vr 30 oktober om 20.30 uur te zien. Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

WAAI BINNEN BIJ HERFSTSTUKJES! Ook met de aangescherpte coronamaatregelen gaat Herfststukjes in Aan de Slinger door. Per voorstelling zijn er 30 bezoekers van harte welkom. Kom dus gezellig naar het theater in de vakantie!

Er zijn nog plekken beschikbaar bij de voorstelling ‘Tori' (6-10 jaar) van HNTjong op vrijdag 23 oktober om 14.30 uur. Een bewerking van het prachtig geïllustreerde boek Tori, waar Brian Elstak in 2018 de Zilveren Penseel voor kreeg. Jean-Michel, de vader van Cel, Bones en Zi, is een echte verhalenverteller. Als hij vertelt valt de wereld stil. Niets is wat het lijkt, met op het toneel animaties en een dj. De voorstelling Wijzer' (4-8 jaar) op do 22 oktober van Maas theater en dans is uitverkocht. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl


WIN GRATIS KAARTEN ‘t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film ‘Ete 85’ op dinsdag 27 oktober. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor dinsdag 27 oktober 12 uur onder vermelding van ‘Eté’ naar houtensnieuws@bdu.nl . Uit de inzenders trekken we een winnaar.