Pascal Ooms
Pascal Ooms SGP Houten

Ingrijpen bij Samen Veilig? SGP stelt vragen

19 oktober 2020 om 14:49

HOUTEN Pascal Ooms, raadslid van de SGP Houten heeft vragen gesteld over Samen Veilig Midden-Nederland. De fractie wil dat wethouder Overweg, samen met andere bestuurders in de regio, snel in actie komt.

SGP-raadslid Pascal Ooms merkt op: ,,Afgelopen jaren hebben wij hier diverse malen met de verantwoordelijk wethouder gesproken over Samen Veilig. En onze zorgen hierover, mede na aanleiding van reacties van ouders. Vergaand ingrijpen was steeds niet nodig, situatie en verbeterplannen waren onder controle. Helaas nu dit bericht.” Hij doelt op een bericht van RTV Utrecht. Daarin staat dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dreigt in te grijpen bij gecertificeerde instellingen als Samen Veilig Midden-Nederland wanneer die de zaken niet snel op orde brengen.

De SGP vraagt de wethouder of hij de kritiek herkent en of het reden is tot actie voor wethouder Overweg. ,,Het zal u niet verbazen dat wij om onmiddellijk ingrijpen vragen. De veiligheid en toekomst van kinderen is al jaren in geding." DE SGP-fractie wil dat Overweg en zijn collega's in de regio het bestuur van de organsiatie overnemen.


Sam's kledingactie

SCHALKWIJK In de week van 19 tot en met 23 oktober vindt in Schalkwijk weer de Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats.


De opbrengst van de inzameling van dit jaar is bestemd voor een project in Liben, zuidoost Ethiopië. Al voordat de pandemie toesloeg, kampte Ethiopië met grote problemen, zoals etnische conflicten en natuurrampen door klimaatverandering. Deze problemen belasten de ziekenhuizen zodanig dat zij bij een versnelling van de verspreiding van het virus naar verwachting niet voldoende zorg kunnen bieden.


Men kan goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in stevige, gesloten plastic zakken bij de Familie Appelhof aan de Provincialeweg 21 in de hooiberg brengen.