Biologische boodschappen bezorgd met zero emission elektrische bus.
Biologische boodschappen bezorgd met zero emission elektrische bus. Binkel

Duurzame dagelijkse boodschappen

17 oktober 2020 om 12:50

HOUTEN Ook voor Binkel, de online leverancier voor duurzame dagelijkse boodschappen, is het vanzelfsprekend om boodschappen elektrisch te bezorgen. Transport op de oude manier is namelijk slecht voor de luchtkwaliteit en het milieu.


Groene Keus aanvraag

Voor een bijdrage in de aanschaf van een zero emission elektrische bezorgbus heeft Binkel een aanvraag ingediend voor de Groene Keus 2020 van het Duurzaamheidsfonds Houten. Met deze bus zal er minder fijnstof-, koolwaterstof-, koolstof monoxide- en stikstofoxidenuitstoot zijn. De stroom voor de bezorgbus wordt opgewekt d.m.v. zonnepanelen. Zo kan het vervoer nog duurzamer uitgevoerd worden.


Biologische boodschappen

Maar Binkel kijkt ook of de producten die vervoerd worden duurzaam zijn en hoe de milieu-impact van het proces beperkt kan worden. Daarom kiest de online webwinkel in Houten voor het bezorgen van biologische boodschappen. Volgens Milieu Centraal scoort biologisch op veel punten beter: er worden geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, door wisselteelt en plantkeuze raakt de bodem niet uitgeput, het bodemleven is gezonder en gevarieerder en er is meer biodiversiteit.


Lokaal: minder kilometers en verse producten in minder plastic

Verder leveren boeren en tuinders in de buurt de producten zodat er geen nodeloze kilometers gereden worden. Zo worden de transportkilometers voor de particuliere en horcea afnemers in de directe omgeving verder beperkt. Bovendien blijven door de korte afstand producten verser waardoor er minder (plastic) verpakkingen nodig zijn.

Binnenkort wordt bekend of de Binkelbezorgbus een bijdrage ontvangt van het Duurzaamheidsfonds.