v.l.n.r Jan Bangert, Merhunisa Begic en Fikri El Makrini  in het Zorgdepot
v.l.n.r Jan Bangert, Merhunisa Begic en Fikri El Makrini in het Zorgdepot Irene van Valen

Iedereen is van betekenis

20 oktober 2020 om 10:19

HOUTEN De Houtense Werktafel is een lokaal werkteam van de gemeente en onderdeel van de WIL. Zij bemiddelt voor mensen die willen werken en stemt vraag en aanbod op elkaar af. Het gaat daarbij vaak om mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt of mensen met een arbeidsbeperking. Zij zoeken betaald werk, vrijwilligerswerk of een stageplek. Een van de plekken waar de Houtense Werktafel nauw mee samenwerkt is Zorgdepot. Hier vond een Syrische statushouder werk.


Irene van Valen

KRUIWAGEN Fikri El Makrini, werkcoach bij de Houtense Werktafel en WIL vertelt: ,,Wij bieden mensen kansen en willen werkzoekenden in contact brengen met lokale ondernemers. Het zou fijn zijn als zij hun vraag en aanbod kenbaar maken. Juist voor statushouders is het schrijven van een goede sollicitatiebrief of online werk zoeken moeilijk, terwijl zij wel werkervaring hebben en voldoende opgeleid zijn.” De Houtense Werktafel fungeert als kruiwagen om werkgevers en werknemers te stimuleren. Zij denken mee als mensen een rugzak hebben of lang uit het arbeidsproces zijn geweest. We onderzoeken scholingsmogelijkheden of helpen bij het vinden van andere oplossingen zoals kinderopvang als beide ouders werken.


VANGNET ,,Werkgevers kunnen bang zijn voor een berg papierwerk als zij mensen met een beperking in dienst nemen”, zegt Jan Bangert, directeur van Zorgdepot. ,,Ik kan uit ervaring zeggen dat via de Houtense Werktafel goed gekeken wordt naar een goede match. Als zij iemand plaatsen op een plek, hebben ze er vertrouwen in dat het past. Zo niet dan zijn zij een vangnet.” Als werkgever voelt Jan zich verantwoordelijk voor mensen met een rugzak. Fikri zegt daarop: ,,Het idee dat mensen die leven van een bijstand niet willen werken, is onterecht. Wel hebben zij ondersteuning nodig. Daarvoor mogen zij bij ons aankloppen. Wij zijn er voor werk en ondersteuning en houden contact met bedrijven waar mensen worden geplaatst.”


ONLINE Op Houtensnieuws.nl leest u over een Syrische statushouder die via de Houtense Werktafel werk vond. Door corona werd zijn inwerkperiode uitgesteld, maar nu werkt hij er met veel plezier. Ook leest u over het werk van Zorgdepot als organisatie en hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen.