Duurzame ideeën bedenken alsof je leven ervan afhangt.
Duurzame ideeën bedenken alsof je leven ervan afhangt. DFHouten

In Houten kán het!

2 oktober 2020 om 13:41

Donderdagavond 25 september. Vertegenwoordigers van diverse organisaties uit Houten verzamelen zich in theater aan de Slinger voor wat een inspirerende avond zal worden.

Wat krijg je als je een aantal vertegenwoordigers van de vele verschillende Houtense organisaties, initiatieven en bedrijven bij elkaar zet en ze vraagt hun fantasie te laten spreken en te brainstormen over duurzame ideeën 'As if their life depends on it'? Een rommeltje?

Nee, dan krijg je mooie ideeën die nog uitvoerbaar zijn ook!

Op initiatief van het Duurzaamheidsfonds Houten zijn zij bij elkaar gekomen om onder begeleiding van Rijnconsult te brainstormen over hoe ‘het’ in Houten kan.

De deelnemers worden in vier groepen gedeeld en krijgen de opdracht om te brainstormen over duurzame ideeen voor de Houtense samenleving alsof hun leven ervan af hangt.


WILDE PLANNEN

Met veel enthousiasme worden wilde duurzame plannen op tafel gegooid. Na enig beraad in de vier groepen zal iedere groep het best uitvoerbare duurzame idee pitchen. Van de vier zal er één plan winnen met een toezegging van €25.000,- plus begeleiding van het Duurzaamheidsfonds Houten. Het geld is een beginnetje om het plan uit te voeren. Want het kan in Houten!


VAN ENERGIEBESPARING VIA BIO-

DIVERSITEIT TOT JONGEREN

Aan het eind van een energieke avond komt de jury tot een besluit. Onder luid applaus wordt het winnende duurzame plan omarmd. Het winnende plan richt zich op zowel voorlichting, als energiebesparing, biodiversiteit, waterhuishouding en jongeren en zal op brede basis een bijdrage leveren aan het verder verduurzamen van Houten.

ROL VOOR SCHOOL

In de volgende stap zal worden verkend in hoeverre College De Heemlanden een centrale rol in het plan kan spelen en hoe zoveel mogelijk Houtense organisaties een bijdrage kunnen leveren.


Het Duurzaamheidsfonds Houten bedankt !mpactHouten, ABT, Arval, BBN, College De Heemlanden, EnergieRijk Houten, Gemeente Houten, GrijsnaarGroen, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Inventum, KunstomdeHoek, NMU, PassionforCars, Rabobank Houten, Rijnconsult, TelecomPaper, Theater aan de Slinger, TSN en het Wellant College voor hun inzet.


VERVOLG

De komende weken gaat het Duurzaamheidsfonds Houten samen met de betrokken partijen het plan verder uitwerken. We houden je op de hoogte via onze website www.dfhouten.nl.


Wil je met je organisatie ook aansluiten bij dit duurzame initiatief, meld je dan aan via info@dfhouten.nl.