Echtpaar van Schaik was blij met het bezoek van burgemeester Isabella
Echtpaar van Schaik was blij met het bezoek van burgemeester Isabella Irene van Valen

,,Ons geheim houdt het spannend"

8 oktober 2020 om 09:28

SCHALKWIJK Joop van Schaik en Jopie Willemsen trouwden op 12 mei 1960. Zij wilden hun 60 jarig jubileum in de Wiese vieren. Het werd uitgesteld door de coronacrisis. Wel vierden zij een feestje met alleen de kinderen. In afwachting van versoepelingen organiseerden zij op 30 juni alsnog een feest en genoten ervan, al bleef iedereen op de gewenste afstand van elkaar. Het bezoek van burgemeester Gilbert Isabella werd twee keer uitgesteld tot hij op 30 september het paar persoonlijk feliciteerde.

Joop en Jopie voelden zich vereerd met het bezoek van Isabella. Hij bekeek aandachtig de trouwfoto’s van hun vier dochters aan de ene muur en een portrettekening van hun zoon aan een andere muur. Tot hun grote verdriet zijn hun zoon en een dochter overleden. Toch zegt het paar zich gezegend te voelen met hun vijf kinderen en veertien kleinkinderen. Ze zijn blij dat alle kinderen in de regio wonen. Door de coronacrisis worden zij minder vaak bezocht door de kleinkinderen. ,,Dat vinden we jammer, maar begrijpen we. Wel kwam onze kleinzoon speciaal uit Bunnik hier naartoe rijden om zijn rijbewijs te laten zien”, vertelde Joop met trots in zijn stem.

Op houtensnieuws.nl leest u in vogelvlucht over het leven van het echtpaar. Zij wonen nu met veel plezier in Schalkwijk. Wat hen betreft moeten jongeren hun plek innemen. Zij vertellen over hun bezigheden en wat hen bij elkaar hield door alles heen.