Een renner van Tour de Schalkwijk in 2019
Een renner van Tour de Schalkwijk in 2019 René van den Brandt

Geen Tour maar activiteiten

2 juni 2020 om 09:29

SCHALKWIJK De organisatie van de Tout de Schalkwijk laat weten dat er dit jaar geen 51ste Tour komt. ,,Wij hadden niets liever gehad dan het mooie 50-jarig jubileum dit jaar voort te zetten in een spannende, competitieve maar bovenal leuke 51e editie. Toch is er één factor dat ten alle tijden voor gaat: de gezondheid van alle renners, toeschouwers en medewerkers. We moeten dus nog even geduld hebben maar onthoudt: een 51e Tour de Schalkwijk gaat er hoe dan ook komen. Niet over twee maanden, niet dit jaar maar wel als alles volgend jaar weer op een verantwoorde manier kan plaatsvinden."
Om de Tour niet helemaal zomaar voorbij te laten gaan, organiseert men in het eerste weekend van de Tour, zaterdag 18- zondag 20 juli allerlei activiteiten. Elke dag is er een middag- en avond-activiteit. ,,Om het op een verantwoorde manier te organiseren zijn wij in direct contact met de Gemeente Houten om ervoor te zorgen dat dit weekend volledig volgens RIVM richtlijnen kan verlopen. De exacte invulling van de activiteiten en tijden worden op een later moment bekend gemaakt. Voor dat het Tourweekend plaatsvindt zullen we altijd kijken of de opzet op dat moment ook tegen de RIVM richtlijnen kan plaatsvinden."

Voor de inschrijving op de activiteiten gelden dezelfde regels die anders ook voor de inschrijving van de Tour zouden gelden. Vanaf zaterdag 6 juni wordt het inschrijfformulier gedeeld.