Na 35 jaar hangt Geert de Korte zijn kicks symbolisch in de 'wilgen'.
Na 35 jaar hangt Geert de Korte zijn kicks symbolisch in de 'wilgen'. Richard Thoolen

,,Het is mooi geweest"

2 juni 2020 om 09:16

HOUTEN Geert de Korte is een 70 jarige Houtenaar wiens hart al sinds zijn 9e klopt voor voetbal. In het begin als speler maar sinds 1985 als trainer, coach, verzorger en schoonmaker. Na 35 jaar in ondersteunende rollen houdt Geert het voor gezien en hangt hij zijn kicks symbolisch aan de wilgen.
Dat Geert er nu echt mee stopt gebeurt niet helemaal vrijwillig. Geert: ,,Nee, ik heb naar mijn afscheid toegewerkt. Ik word dit jaar 70 en kan het fysiek gewoon niet meer opbrengen. Het is mooi geweest en ik wil niet in het harnas sterven."
Geert heeft als voetballer gespeeld voor SV Houten en 't Goy en was actief in ondersteunende rollen bij SV Houten en Delta Sports. Geert: ,,Toen mijn zoons Sander en Pim gingen voetballen bij Houten vond ik het leuk om ze daar bij te begeleiden. Ik heb diverse opleidingen gevolgd om dat te kunnen doen. Zo heb ik onder andere sportmassage gedaan, medical taping, hoofdpijn massage, trainer/coach en scheidsrechter." In de 35 jaar als begeleider heeft Geert veel leuke ervaringen opgedaan. Een aantal daarvan kunt u vinden op onze website waar een uitgebreider artikel is opgenomen. In 2010 maakte Geert een overstap van SV Houten naar FC Delta Sports. Geert: ,,Ik heb het 35 jaar met volledige inzet en plezier gedaan. Ik heb nu tijd voor andere dingen, maar afscheid nemen doet toch wel een beetje pijn."

Lees het hele Premium artikel op www.houtensnieuws.nl