Ron van Lamoenen Sander Mackaaij hebben de wedstrijdgroep jeugd van Judovereniging Groot Houten buiten les gegeven. Zij hopen dat de 1,5-meter regel van tijdelijke aard zal zijn.
Ron van Lamoenen Sander Mackaaij hebben de wedstrijdgroep jeugd van Judovereniging Groot Houten buiten les gegeven. Zij hopen dat de 1,5-meter regel van tijdelijke aard zal zijn. Patrick Muusz

Binnensporters gaan naar buiten

2 juni 2020 om 09:16

HOUTEN Nu buiten sporten onder voorwaarden weer is toegestaan zoeken ook veel binnensportverenigingen naar een mogelijkheid om in de open lucht iets te gaan doen. Dit geeft extra druk op de openbare ruimte waarvan het gebruik goed gecoördineerd moet worden.

door Richard Thoolen

Claudia van Mechelen is sportmakelaar bij Sportpunt Houten en probeert die coördinatie zo goed mogelijk uit te voeren. Claudia: ,,Lastig is dat in principe iedereen gebruik mag maken van de openbare ruimte, maar als men allemaal tegelijk op de zelfde plaats verschijnt kunnen er problemen ontstaan. Park Schoneveld is bijvoorbeeld heel populair bij sportaanbieders. Zonder regulering kunnen daar botsingen tussen sportaanbieders ontstaan die ieder de openbare ruimte aldaar voor zichzelf willen opeisen."
Er zijn in Houten 33 sportverenigingen actief en naar schatting meer dan 70 commerciële aanbieders. Wie daarvan niet beschikt over een eigen buitenterrein gaat op zoek naar openbare veldjes en pleinen. Claudia: ,,Zonder regulering kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en daarom werk ik samen met sportaanbieders en de gemeente op dit in goede banen te leiden. Ik denk met sportaanbieders mee en adviseer over mogelijke oplossingen. Dat brengt soms verrassende uitkomsten."

DANSEN Een sportaanbieder die een onverwachte oplossing vond is Olga van Koningsbrugge. Olga: ,,Ik heb een dansschool en wilde lekker buiten gaan dansen met mijn groepen. Claudia adviseerde me om in contact te treden met de Wielertoerclub Houten (WTC). Ik werd heel gastvrij ontvangen en kreeg direct een rondleiding. Ik mag nu dagelijks gebruik maken van hun buitenterrein en ook van hun wifi. Ik ben daar heel blij mee. Ik wist niet dat ik zulke leuke buren had!"

JUDO Judovereniging Groot Houten vond een geschikt terrein tussen sporthal de Dome en zwembad de Startsprong. Patrick Muusz: ,,Judo is een contactsport en dat maakt het best wel lastig om in deze tijd onze sport echt te beoefenen. Het is nog wat onwennig dat trainers 1,5 meter afstand moeten bewaren. We zijn blij dat we weer iets kunnen doen maar hopen dat we snel weer de zaal in kunnen." Lees meer op www.houtensnieuws.nl