De Ruimtelijke Koers van Houten
De Ruimtelijke Koers van Houten Annette Stolk

Expositie en inloopavonden Ruimtelijke Koers

2 juni 2020 om 10:13

HOUTEN Het is toch mogelijk een expositie over de plannen rond de Ruimtelijke Koers te bekijken. Omdat de maatregelen rond het coronavirus zijn versoepelt is er van 8 juni tot en met 30 juni een expositie over het Ontwerp Ruimtelijke Koers. Onder de naam ‘Prettig wonen voor iedereen’ kunt u op de begane grond van het gemeentehuis de uitgewerkte plannen bekijken. Bovendien organiseert de gemeente op woensdag 10 juni en donderdag 11 juni van 18.00 tot 22.00 uur inloopavonden. Tijdens de inloopavonden zullen bij de expositie inhoudelijk betrokken deskundigen aanwezig zijn. Bezoekers kunnen met hen in gesprek en vragen stellen.

De expositie en inloopavonden worden uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM gehouden. Daarbij is het belangrijk dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Er worden steeds maximaal 20 personen tegelijk toegelaten. Belangstellenden moeten zich daarom van te voren aanmelden, zowel voor een bezoek aan de expositie als een van de inloopavonden.


ONLINE De expositie ‘Prettig wonen voor iedereen’ is ook online beschikbaar, te bekijken via www.houten.nl/ruimtelijkekoers. Verder is de expositie beschikbaar in de vorm van een brochure. Deze kunt u vanaf 29 mei afhalen op het gemeentehuis.


ZIENSWIJZE INDIENEN U kunt uw mening en ideeën (zienswijze) tot en met 18 juni schriftelijk indienen.


AANMELDEN IS VERPLICHT Om te zorgen dat iedereen zich bij de expositie en inloopavonden aan de 1,5 meter afstandsregel kan houden, is het noodzakelijk het bezoek te spreiden. Er kunnen steeds maximaal 20 personen tegelijk bij de expositie zijn. Daarom is voor het bezoeken van de expositie en de inloopavonden aanmelden verplicht. Dat is mogelijk vanaf 29 mei en kan via www.houten.nl/ruimtelijkekoers. Komt u er niet uit, dan kunt u ook bellen met de gemeente: (030) 63 92 611.


U bent welkom op de expositie en inloopavonden als u eerst een gezondheidscheck doet, zie hiervoor de website van de gemeente.


Paraglider neergestort

SCHALKWIJK Een paraglider is vrijdagochtend neergestort toen hij probeerde op te stijgen bij het dorp Schalkwijk, in de gemeente Houten. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Achterdijk, vlakbij de rivier de Lek. Daar is een start- en landingsbaan voor paragliders. Volgens getuigen is de man zo'n tien meter naar beneden gevallen. Er werd een traumahelikopter opgeroepen met daarin een arts die het ambulancepersoneel zou kunnen assisteren. (bron: RTV Utrecht)