Mirjam Sterk
Mirjam Sterk Sterk

COLUMN

2 juni 2020 om 10:26


Verhalen uit de VS

HOUTEN / WASHINGTON Sinds eind april schrijft Mirjam Sterk om de week een column voor Houtens Nieuws. Mirjam Sterk woonde in Houten voor haar vertrek naar Washington DC, ze was Tweede Kamerlid voor het CDA.

Hier een deel van de column van afgelopen week.

De grond dreunt nog na. Verschrikt komt mijn dochter van de trap rennen. Het leek wel of er een bom explodeerde. Het blijkt echter de laatste boom te zijn die tegenover ons huis tegen de grond is gewerkt. De kavel is in twee dagen huis- en bomenvrij gemaakt. Dat kan hier in Amerika. De huizen zijn niet van steen, maar van hout en cardboard.

BOUWPAKKETTEN Wij wonen in een wijk die in de jaren vijftig is gebouwd. Veel van deze huizen zijn inmiddels verbouwd. Steeds meer huizen worden echter vervangen door - enorme - nieuwe huizen. De oude huizen worden verkocht als ‘tear downs’: huizen die je koopt om ze vervolgens te slopen en er een nieuw pand voor in de plaats te zetten. Een nieuw huis waar vaak minimaal twee keer zoveel voor gevraagd wordt. En ze zijn ook vaak twee keer zo groot. 400 tot 600m2 is niet uitzonderlijk. Daardoor moeten dus die decennia oude bomen worden neergehaald. Zoals dus ook tegenover ons. Het gaat me echt aan mijn hart.

p Wilt u deze column verder lezen en de eerdere columns? Dat kan op Houtens Nieuws Premium.