Het team van Atlas Gezondheid
Het team van Atlas Gezondheid Atlas Gezondheid

Vestiging Atlas Gezondheid

2 juni 2020 om 10:34

Chiropractie, fysiotherapie, yoga of functional fitness

HOUTEN Atlas Gezondheid met vestigingen in Gorinchem en Sliedrecht opende net voor de coronacrisis een derde praktijk in Houten. Chiropractor, directeur en eigenaar Michel ten Klooster heeft de tijd dat de praktijk verplicht dicht intensief gebruikt om het aanbod nog verder aan te scherpen en te professionaliseren.


Michiel: ,,We waren al voor de opening bezig met een onderzoek om het aanbod verder uit te breiden. De crisis heeft daar vaart achter gezet. Als pro-actieve gezondheidspraktijk zijn we altijd bezig om problemen voor te zijn. Bijna iedereen kijkt naar symptomen, maar de processen in het lichaam die tot klachten leiden zijn vaak al veel langer aan de gang. Een hernia komt echt niet zomaar ineens op, de balans en coördinatie zijn dan waarschijnlijk al veel langer zoek. Dat voel je niet, het is het stapelen van een kleine schade op een kleine schade. Het lichaam trekt dan ineens aan de noodrem en waarschuwt met pijn. Door gebruikmaking van onze InBody scan worden onder andere de spiermassa in het lichaam in kaart gebracht, ontstekingen gelokaliseerd, botmassa gemeten en gevaarlijk orgaanvet vastgesteld. Zo’n lichaamscompositiescan geeft het complexe plaatje helder weer en daar gaan we mee aan de slag.’’

Om klachten goed te kunnen behandelen wordt bij Atlas regelmatig de combinatie van chiropractor en fysiotherapeut aangeboden. Deze twee disciplines hebben intern korte lijnen naar elkaar en werken geheel volgens een vooraf opgesteld behandelplan. Cliënten die naast chiropractie ook fysiotherapeutische behandelingen krijgen, zien sneller resultaat.

Hoofdpijn, nekpijn, gewrichtspijn stijfheid, rugklachten, sportblessures, schouderklachten, hernia, ischias, artrose, heupklachten, tintelingen in armen of benen en veel andere fysieke pijnen zijn vaak de symptomen van langer smeulende klachten. Het Atlas-team van universitair geschoolde chiropractors gebruikt de InBodyscan, maar ook andere geavanceerde technologie en technieken om het lichaam te onderzoeken. Het doel is het behalen van een optimaal resultaat en het aanmeten van een gezonde leefstijl.

Michiel: ,,Daar horen naast de medische inslag ook fitness en andere sporten bij. Wij trainen met een hartslagmeter om en maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van het lichaam. Ook kan de cliënt zijn of haar ervaringen op afgeschermde social media met anderen delen. Iedere maand organiseren wij diverse challenges, waarbij we zelfs winnaars uitroepen. We merken in de praktijk dat dit de deelnemers enorm stimuleert. Functionele fitness en thuis oefenen worden makkelijker.’’


Wie zich aanmeldt bij Atlas Gezondheid, kan direct gebruikmaken van een gratis “wellness score” inclusief een houdingsanalyse, InBody Scan en stressscan. Chiropractie, fysiotherapie, yoga of functional fitness. Het blijft allemaal beweging bij Atlas Gezondheid.


Atlas Gezondheid, Kruisboog 26, 3994 AE Houten. Telefoon 030-6350275, mail houten@atlasgezondheid.nl of www,atlasgezondheid.nl.