Natasja, Barbara en Marina zijn blij dat het zwembad weer geopend is. Ook met 1,5 meter afstand weten zij een gezellige sfeer te creëren.
Natasja, Barbara en Marina zijn blij dat het zwembad weer geopend is. Ook met 1,5 meter afstand weten zij een gezellige sfeer te creëren. Richard Thoolen

Er kan weer gezwommen worden!

19 mei 2020 om 08:43

HOUTEN Het zag er naar uit dat zwembad De Wetering op zijn vroegst pas in september weer open kon gaan voor publiek, maar tot genoegen van Locatiemanager: Barbara Schaapsmeerders mocht het zwembad op woensdag 13 mei de eerste zwemgasten al verwelkomen.

Richard Thoolen

Zwembad De Wetering was sinds 16 maart gesloten en kon niet zomaar weer in gebruik genomen worden. Barbara: ,,Nee, want we hadden kosten besparende maatregelen genomen die niet van de ene dag op de andere konden worden terug gedraaid. Zo hadden we de temperatuur van het zwemwater laten zakken en het chloorgehalte van het water verminderd. Het weer opwarmen van het zwemwater kan met ongeveer 1 graad per dag geschieden en dan heb je met name voor het relatief warme doelgroepen bad wel een aantal dagen nodig.”

VOLDOEN AAN REGELS Het team werkte hard om aan de veiligheidseisen van het RIVM te kunnen voldoen en het zwembad klaar voor gebruik te maken. Barbara: ,,Ten eerste moest ik bekijken hoe we de richtlijnen van het RIVM konden toepassen binnen ons zwembad. Voor een groot deel kreeg ik die aangeleverd vanuit de branchevereniging maar aangezien ieder zwembad net even anders is, is er enig maatwerk en improvisatie benodigd. Ik heb lang nagedacht hoe ik zowel de veiligheid van de medewerkers als de zwemmers kon borgen. Nadat we de protocollen goed op orde hadden zijn we in overleg getreden met de gemeente. Deze stelde zich positief kritisch op en gaf ons toestemming om het zwembad onder voorwaarden weer open te stellen voor bepaalde doelgroepen. Doorslaggevend voor heropening was een laboratoriumonderzoek dat maandag 11 mei plaats vond. En alhoewel ik alle vertrouwen in onze technische dienst heb was dat toch wel een heel spannend moment. Gelukkig werd de uitslag direct gecommuniceerd. Het bericht dat we aan alle voorwaarden en kwaliteitseisen voldeden werd met groet vreugde ontvangen. Er viel een last van onze schouders. Ik ben maandag met een big smile op mijn gezicht naar huis gereden.”


Aan de openstelling van het zwembad is een aantal voorwaarden verbonden. Op www.houtensnieuws.nl kunt u daar meer over lezen in ons Premium artikel.