Ook bij korfbalvereniging Victum kan de jeugd weer gaan sporten.
Ook bij korfbalvereniging Victum kan de jeugd weer gaan sporten. Richard Thoolen

Jeugd kan weer buiten sporten

4 mei 2020 om 10:03

HOUTEN Als gevolg van de maatregelen die de landelijke politiek had afgekondigd werd het voor sportaanbieders moeilijk om activiteiten aan te bieden. Nu de maatregelen worden versoepeld, kunnen zowel binnen- als buitensportaanbieders voor de jeugd trainingen gaan verzorgen in de buitenruimte.


Namens Sportpunt Houten geeft sportmakelaar Claudia van Mechelen toelichting: ,,Wij zijn blij dat er voor kinderen tot en met 12 jaar en jeugd tot en met 18 jaar een versoepeling plaats vindt en dat zij kunnen gaan sporten. Het is in ieder geval fijn dat de jongste jeugd weer lekker kan bewegen, want dat is belangrijk voor hun verdere ontwikkeling."

Het is overigens niet zo dat sportaanbieders zelf kunnen bepalen wat zij gaan aanbieden. Eerst moeten zij hun plannen voorleggen aan de sportmakelaar. Dit in verband met overleg over de te gebruiken locatie. Er moet vermeden worden dat sportaanbieders tegelijkertijd van dezelfde locatie gebruik gaan maken. Vervolgens moet de activiteit aangemeld worden bij de gemeente en pas na het krijgen van goedkeuring kunnen zij daadwerkelijk van start gaan.

Edgar Bolwerk, jeugdvoorzitter SV Houten: ,,De versoepeling is bij ons enthousiast ontvangen. Toen bekend werd dat jeugd weer mag gaan sporten hebben wij direct een mail rond gestuurd naar onze jeugdleden en begeleiders. Deze is heel positief ontvangen en van de 60 jeugdteams gaan er 58 weer trainen. We beginnen na de vakantie op 6 mei zodat we alles goed kunnen regelen en faciliteren."

Het feit dat sportaanbieders beperkt worden in hun mogelijkheden betekent voor velen dat zij bedreigd worden in hun voortbestaan. Claudia:,,Onze sportaanbieders zijn over het algemeen vrij positief en stellen zich solidair op. Zij zien de noodzaak van de lockdown in. Zij kunnen het nog wel even volhouden, maar moet niet te lang meer duren. Inkomsten vanuit de kantine en bijdrage van sponsoren vallen weg, en ook is het opzeggen van leden een reƫle dreiging. Nu zijn leden over het algemeen nog solidair en handhaven hun lidmaatschap, maar onbekend is hoe lang ze dat zullen blijven doen."

p Lees het hele Premium artikel met reacties van verschillende sportaanbieders op www.houtensnieuws.nl