Archieffoto van OBS de Bijenkorf
Archieffoto van OBS de Bijenkorf Jan de Man

Scholen schakelen weer snel

1 mei 2020 om 13:40

REGIO Overal in de regio pakken schoolbesturen de veranderingen weer snel op. Nog voor de meivakantie hadden de meeste scholen de ouders geïnformeerd over de gedeeltelijke openstelling van de scholen, zoals aangekondigd door het kabinet. Wederom moet het onderwijs snel schakelen.
Het onderwijs gaat weer van start maar met een halve bezetting. Dat betekent dat alle kinderen 50 procent onderwijs op school krijgen en de rest thuis. Het doel hiervan is om de klaslokalen maar halfvol te kunnen houden, om zo de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

De kinderen gaan dan de ene week 2 dagen en de andere week 3 dagen naar school. Annelies Smits, irecteur van Openbaar Onderwijs Houten, had liever gezien dat er halve dagen les gegeven zou worden. ,,Wij besloten in eerste instantie dat het geven van halve dagen les voor de kinderen de beste oplossing zou zijn. Zo kunnen zij weer langzaamaan wennen aan het ritme van elke dag naar school gaan. Het zou een goede overgang zijn.”

Door het protocol van de PO-raad, de mening van MR’en en kinderopvangorganisaties, besloot ook OOH uiteindelijk hele dagen les te geven. Smits: ,,We hebben uiteindelijk gekozen voor 3 om 2 dagen.”


UITDAGING Ronald Nagtegaal, directeur van PC basisschool De Beurthonk in Odijk is minder kritisch. ,,Volgens mij moeten we gewoon met z'n allen doen wat het crisisteam van ons vraagt. Ik ga er helemaal van uit dat daar goed nagedacht wordt en dat ga ik niet nog eens dunnetjes overdoen. We moeten verder kijken dan alleen onze kinderen, ons team en ons onderwijs, want we hebben een grote maatschappelijke uitdaging, die veel breder is dan onderwijs en daar zijn wij onderdeel van. Laten wij doen wat we kunnen en dus niet zeuren.” Smits sluit daarbij aan: ,,,Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Leerkrachten hebben er zin in om de kinderen weer te zien. Als sector zijn we verantwoordelijk voor de eerste stap naar het nieuwe normaal.”

Lees het hele artikel op www.HoutensNieuws.nl