13 maart 2020

10 maart 2020 om 09:30

Houten

[Gesprek &Zo
[16:00 Het Rond 58
Op vrijdagmiddag van 4-5 uur kun je aanschuiven voor een open gesprek, over levensvragen of geloven. De komende weken tref je aan de ronde tafel in het café Meike Hettinga, Bart van Empel, Wytze Bijleveld, René de Reuver of Rebecca Onderstal. Loop gerust binnen!

14 maart 2020

[Raaklijn, voor nabestaanden na zelfdoding
[10:00 Zonnehout 36
Wanneer je een dierbare verliest door zelfdoding staat je wereld op zijn kop, lijkt je leven stil te vallen. Raaklijn biedt een ontmoetingsplek voor de achterblijvers. Contact met lotgenoten geeft steun en (h)erkenning. Het helpt bij het verder gaan. De Raaklijn bijeenkomst is op 14 maart as. in het Cultuurhuis Schoneveld, van 10.00 - 12.30 uur. Eerst is er een schrijfworkshop, daarna is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Voor meer informatie en aanmelden: raaklijn.nnz@gmail.com en www.dewildezwaan.nl

[Weggooien? Mooi niet!
[10:00 Zonnehout 36
Samen repareren met vrijwilligers. Denk aan kleding, speelgoed, huishoudelijk apparaten / stofzuiger / koffiezetapparaat / strijkbout, pc, tablet, telefoon, klok, meubeltje, fiets etc.U betaalt niets tenzij er onderdelen nodig zijn. Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.

[Kennismaken met de TechniekFabriek
[10:00 Scherpencamp 2
Wil je kind graag een keer de workshops van de TechniekFabriek proberen? Dat kan op zaterdag 14 maart. Om 10.00 uur is er een proefles Techniek, om 12.00 uur start de computerworkshop. De workshops duren 1,5 uur en kosten 5 euro (ter plaatse contant betalen). Wel eerst even aanmelden via www.techniekfabriekhouten.nl

[EnergieBespaarCafé
[10:15 Onderdoor 158
De Energieambassadeurs geven info over energie besparen, energie opwekken, isoleren, ventileren. Loop gewoon binnen. De koffie staat klaar!

[Vlinderloop goed international
[11:30 Hefbrug 7
Voor elke hardloopliefhebber, jong en oud, staat aanstaande zaterdag de Run2Day Vlinderloop van de Loopgroep Houten op het programma. Iedere tweede zaterdag van de maand in de periode september tot en met mei kun je mee doen. Het startschot voor alle afstanden valt op 14 maart om 11.30 uur aan de Hefbrug, de 263ste editie. Deze editie is nog specialer doordat drie hardlopers die speciaal voor de Vlinderloop over komen vliegen uit Marokko en een aanval doen op onze baanrecords. Vlinderloop goes international. Het baanrecord is net afgelopen februari op de halve marathon zeer scherp gezet op 1:09:51.Er kunnen korte en lange afstanden worden gelopen: 5,2 km, 11,1 km, 15,2 km of 21,1 km. Inschrijven is mogelijk vanaf 10.30 uur in de kantine van korfbalvereniging Victum (adres: Hefbrug 7).

[Mandala schilderen
[14:00 Spoorhaag 101
Een Mandala is een geometrische vorm op een vierkante ondergrond. Het maken van zo'n vorm wordt vaak als meditatieve oefening gebruikt, omdat het concentratie vraagt en ontspannend werkt. Je leert trucs en hulpmiddelen waarmee je aan de slag kunt. We werken met acryl op doek. Kinderen zijn ook welkom! Voor hen geldt een korting. Meer info: https://www.the-work-shop.nl/workshops/mandala/

[Meditatieve viering
[19:00 Loerikseweg 12
Leven onder druk: Gebrek aan respect en tolerantie speelt onze samenleving parten. Maar ook Stefanus, de eerste martelaar van de kerk, heeft dat al ondervonden. Daarover gaat de meditatieve viering over op zaterdag 14 maart, kerk open 18.45 uur. Met Gospelkoor Joyful Noise onder leiding van Sjoerd van der Zwaag. Na afloop is er koffie en thee in de Dagkapel. De viering is een initiatief van de Oecumenische Werkgroep Meditatieve Vieringen.

[Marc Meets Playground
[20:30 De Slinger 40
Laat je verrassen door deze "extra's" in de huiskamer van Marc van Vugt en zijn partner zangeres Ineke Vandoorn. Een 'mix and match' van pop, jazz, oude muziek en elektronica met: Saskia Coolen blokfluit; Cengiz Arslanpay Turkse fluiten en electronica; Otto de Jong drums en percussie; Ineke Vandoorn zang en piano; Derk Reneman modulaire synths emMarc brengt gitaren. De Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt en zijn partner, zangeres Ineke Vandoorn, nodigen u uit om aan te schuiven in hun 'theater-huiskamer' in de Kleine Zaal.

15 maart 2020

[Zangcafe; Motown & Gospel
[14:30 De Slinger 40
Zing jij ook graag en wil je graag een keer oefenen met optreden? Het Zangcafé is een open podium in een ontspannen omgeving, met elke keer een ander thema. Dit keer is het thema Motown & Gospel! Een groot deel van de middag is geïnspireerd op dit thema. Kom voor een middag vol zangplezier! Als je wilt zingen, kun je ter plekke inschrijven. Foyer Theater Aan de Slinger. Entree 4,-. www.zangcafe.nl

18 maart 2020

[Poepieleuk!!!
[13:00 Keercamp 17
Op 18 maart tussen 13.00 en 16.00 uur worden op kinderboerderij Buitenwereld allemaal leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd: speurtocht, parcours lopen, knutselen, onderzoek doen. Aanmelden is niet nodig. Kosten: entreeprijs voor kinderboerderij/speeltuin, te weten € 2,00. Kinderen onder 8 jaar onder begeleiding van een volwassene. Deze activiteit wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door NME Houten, kinderboerderij Buitenwereld en Groen doet goed.

[Open inloop in FabLab
[13:30 Dijkhoeve 1
De open inloop is bedoeld voor volwassenen (zakelijk en privé) èn kinderen om laagdrempelig kennis te maken met de digitale productietechnieken. Elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 u is men open om te werken, te ontwerpen, inspiratie op te doen en kennis te delen. Met andere woorden: Kom Tinkeren! (3D printers, lasersnijder, vinylsnijder.)

[Voorstelling Bright Side of Life
[20:00 De Slinger 40
In het kader van 75 jaar vrijheid, ontmoeting en verbinding is theaterproductie The bright side of life ontstaan. Op 18 maart om 20.00 uur begint de voorstelling in Theater Aan de Slinger. Vooraf is vanaf 18.30 uur een Meet & Match om verbinding te leggen tussen bedrijfsleven en migranten-baan-dromers.Deze komische, confronterende en muzikale voorstelling gaat over een bekende acteur die zijn thuisland ontvlucht om in Nederland te integreren en over zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Het thema van de voorstelling is: Hoe krijg ik in dit land de droombaan die mij zelfstandig maakt, zodat ik voor mijn gezin kan zorgen. Waarom ontmoet ik zoveel weerstand en hoe overwin ik die?

19 maart 2020

[Basis workshop lasersnijden
[19:00 Dijkhoeve 1
In de workshop leer je: -hoe je zelf je ontwerp tekent, -hoe lasersnijden werkt -welke materialen je wel en niet kan bewerken -hoe je veilig met de lasersnijder kunt omgaan en -een heleboel handige trucjes om tot een mooi eindproduct te komen. De workshop is bedoeld voor iedereen tussen 15 en 75 jaar die kennis wil maken met de ongekende mogelijkheden van de lasersnijder. Meldt je aan op: www.tinkerinq.nl

20 maart 2020

Schalkwijk

[Opening Zonneproject De Kloostergaarde
[14:00 DeWiese 2
Energiecoöperatie Opgewekt Houten nodigt belangstellenden uit voor het feestje dat we vieren ter ere van de ingebruikname van het derde zonnedak. Ook mensen die meer over de zonneprojecten willen weten zijn van harte welkom om zich informeel te laten voorlichten.

[Muziek en spiritualitiet
[19:30 Koppeldijk 5
Op vrijdag 20 maart a.s. geeft het Engelse medium Roger Colman een demonstratie diep-trance mediumschap. Een unieke ervaring.

Voorafgaand aan zijn demonstratie geeft Houtenaar Matthijs H. de Leng een miniconcert ter gelegenheid van zijn nieuwe muziekalbum met new age pianomuziek

HoutenMuziek en spiritualiteit
[19:30 Koppeldijk 5
Op vrijdag 20 maart a.s. geeft het Engelse medium Roger Colman een demonstratie diep-trance mediumschap. Een unieke ervaring .