Afbeelding
Amber Roots

Cultuurnacht Houten 2020: Freedom!

10 maart 2020 om 09:39

HOUTEN Alle (pop)muziekacts van de Cultuurnacht Houten op 28 maart op een rijtje. In De Slinger, speelt van 21 – 23 uur de grootste funkband van Nederland - (Amsterdam Funk Orchestra)– de pannen van het theaterdak.

Of u stapt op de fiets om bij De Engel van de nummers van Amber Roots te genieten. Een tienkoppige coverband speelt van disco en dance tot rock, pop en soul.

Blues en pop met een vleugje rock en jazz is er bij Dinner at Six. Daar staan Bluez & Bones afgewisseld met DJ Luuk.

Bij de Roskam een optreden van Tim Knol & Blue Grass Boogiemen. Tim Knol is bekend met zijn Neil Young-achtig repertoire. Maar zijn karakteristieke stem kleurt ook prachtig bij de akoestische klanken van Blue Grass Boogiemen. Zij worden gevolgd door de Dave Warmerdam Band, die het publiek vaak weten te verrassen met een mooie combinatie van vakmanschap en jeugdig enthousiasme. Zij brengen zowel eigen werk als sterke bluesklassiekers.

Bij Teus kunt u genieten van JazzSense, blijmoedige en rustige jazz-standards. En bij Miro zoekt Esther Van Hees (B) de vrijheid van de jazz op met nieuwe arrangementen van klassiekers, zonder daarbij de essentie van het origineel te verliezen.

In de Kwalitaria zet Jeremy Hazeleger samen met VWE Productions de boel op stelten. Meer pop en rock bij Tapperij de Zwijger waar naast Jos & Koen een nieuwkomer geprogrammeerd staat: Thin Line, een viermansband met gitaar, bas, drums, zang en mondharmonica.

Voor een flashback naar onze bevrijding hebben Dutch Percussion Community en Lady Wednesday de handen ineen geslagen voor een heus spektakelstuk; Vita Libertatus (leven in vrijheid). Zij voeren u terug in de tijd in een setting die doet denken aan Glenn Miller en de Andrew Sisters. Tussen 20.30 en 23.30 drie shows in De Grund.

Of er nog genoeg muzikaal talent in Houten rondloopt, zal blijken als de winnaar van de talentenjacht zijn/haar opwachting zal maken om 23.15 in de Roskam. Tenzij u liever deelneemt aan de samenzang op Het Plein, waarvoor iedereen van harte uitgenodigd is om samen met 3 koren enkele (bevrijdings)liederen ten gehore te brengen. Daarmee sluiten we de activiteiten op en rond Het Plein af. Maar vergeet JoCa in de muziektent niet! Info: www.cultuurnachthouten.nl

Afbeelding