Afbeelding
Gwen de Ruiter

Gwen en Merel trappen kindhuwelijken de wereld uit

10 maart 2020 om 09:23

HOUTEN Gwen de Ruiter en Merel Hopman uit Houten fietsen van 27 mei tot 6 juni 500 kilometer door Malawi voor het goede doel Plan International Nederland. De deelnemers van Cycle for Plan zamelen van tevoren € 4.000 in voor projecten van Plan tegen kindhuwelijken.
Gwen werkt als redacteur op een jeugdprogramma van Zapp en Merel werkt als verloskundige. Zij hebben dagelijks te maken met pasgeboren baby's en jonge kinderen en de wereld vol mogelijkheden waarin ze opgroeien. Maar als je wieg ergens anders staat, kan die toekomst er zomaar heel anders uitzien. Dat is voor hen de motivatie om zich in te zetten voor de meisjes in Malawi. Tijdens het fietsen bezoeken ze onderweg de projecten waar ze geld voor hebben ingezameld en zien ze met eigen ogen hoe het geld terechtkomt.

De opbrengst van Cycle for Plan Malawi investeert Plan in programma's tegen kindhuwelijken. Kindhuwelijken maken een goede toekomst voor meisjes onmogelijk: ze kunnen hun schoolopleiding niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. https://malawi.cycleforplan.nl/team/merel-gwen