Wereldkampioen Noël van 't End met organisator Ron van Lamoen en deelnemende kinderen.
Wereldkampioen Noël van 't End met organisator Ron van Lamoen en deelnemende kinderen. Kaylee Muusz

Clinic van wereldkampioen judo

10 maart 2020 om 10:34

HOUTEN Zaterdag verzorgde wereldkampioen judo en Houtenaar Noël van 't End een clinic voor de jeugd. Meer dan 100 jongeren namen deel aan deze leuke en leerzame lessen.

De clinic was georganiseerd door Ron van Lamoen in het kader van het 40-jarig bestaan van judovereniging Groot Houten. Ron:,,Het is fantastisch en heel inspirerend om les te krijgen van iemand die zich de allerbeste van de wereld mag noemen. Ik ken Noël al van toen hij nog een jochie was en moet je hem nu zien!" De judovereniging is op 1-1-1980 opgericht door Lex en Thea van Heumen en heeft in de persoon van Ron van Lamoen een bevlogen en betrokken lid die zich vanaf de oprichting heeft ingezet voor de club en de promotie van de sport. Rob:,,Wij zijn blij met de grote opkomst van de jongens en meisjes. Uitdaging voor Noël is om een clinic te geven aan kinderen van diverse niveaus, van absolute beginners (witte band) tot zeer ervaren (zwarte band).

Noël bleek goed om te kunnen gaan met dit verschil wist een ieder een leuke en leerzame middag te bezorgen. Ter illustratie liet Noël zich, na enkele aanwijzingen gegeven te hebben, in de houdgreep nemen door de 9-jarige Evy Bohré. En het was niet eens helemaal gespeeld. Noël:,,Er zitten echt talentvolle kinderen bij die de techniek snel oppakken en kunnen toepassen."

Noël is zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio waar hij vanaf 29 juli Nederland zal vertegenwoordigen op het onderdeel Mannen -90 kg. Hij heeft er een grote schare fans bij gekregen die hem daar zullen volgen. Ter afsluiting mochten de kinderen Noël alles vragen: Waarom ben je gaan judoën? Eet je veel pizza en wat is je lievelings- smaak? Heb je al een vriendin? Hoe vaak train je? Heb je veel van de wereld gezien? Is het moeilijk om van een Japanner te winnen? Wat is je favoriete worp? Ben je een ochtend- of een avondmens? Heb je veel gespijbeld op school? Heb je ook Donald Duckjes?        

p Scan de QRcode met de camera van je smartphone en lees direct het hele artikel en bekijk meer foto's

Afbeelding