Pubquiz op zondagmiddag

9 maart 2020 om 13:22

HOUTEN Er is goed nieuws voor de liefhebbers van de betere pubquiz: Captain's Table, een klein collectief van enthousiaste quizmakers, bekend van o.a. de quizavonden in voormalig café de Kleine Geer, is terug met een zeer gevarieerde quiz voor de allrounder én de specialist. Het is gelukt om een goede ruimte met goede audiovisuele ondersteuning te vinden om zo een geslaagde quiz voor het voetlicht te brengen.

Plaats van handeling is Theater Aan de Slinger in de JTS zaal op zondagmiddag 22 maart vanaf 14.30 uur. Een matinee-quiz dus. De zaal is vanaf 14.00 uur geopend.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de diverse voorverkoopadressen (www.aandeslinger.nl) of aan de kassa van het theater. Kosten voor quizdeelname bedragen 5 euro per persoon. Er is een maximum gesteld van 50 deelnemers en hierbij geldt; vol is vol.

De bar/foyer is voor aanvang, tijdens de pauzes en na afloop gewoon geopend.

Jaarconcert Caecilia

SCHALKWIJK Wat hebben titels als Red and black, A Whiter shade of light in the air, Little green bag, The pink panter en Abba gold met elkaar gemeen? Juist, ze hebben allemaal een kleur in de titel. En er is nog veel meer muziek die iets met kleur te maken heeft. Op zaterdag 21 maart houdt Muziekvereniging Caecilia haar jaarconcert in De Wiese. Vanaf 20.00 uur spelen alle geledingen van de vereniging een kleurrijk programma, want het thema is KLEUREN. Dat blijkt niet alleen uit de titels van de stukken die gespeeld worden, maar ook uit de aankleding van de zaal. Nooit geweten dat in een zaal als De Wiese zoveel met kleur is te doen. Naast het orkest spelen ook de slagwerkgroep (met maar liefst vier drumstellen) en MiCeciel. Verder is er die avond aandacht voor een jubilaris en de winnaar van De Bronzen Trompetter, voor de verdiensten voor de vereniging tijdens het afgelopen jaar. En natuurlijk is er aan het slot van de avond ook weer de traditionele verloting. De toegang is gratis. Er is dus geen enkele reden te bedenken om weg te blijven. Komen dus.

Meesterwerken uit Wenen

HOUTEN Je kent ze ongetwijfeld wel: de schilders Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Rembrandt van Rijn en Jan Weenix.

Om meer over hen en hun werk te weten komen organiseert 'van Houten&co' een lezing die op donderdag 12 maart gehouden wordt in Huis van Houten, van 19.30 tot 21.30 uur.

Van 8 februari t/m 1 juni 2020 is er een expositie te zien in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Er worden meer dan 50 schilderijen en 20 tekeningen getoond uit de collectie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen. Het is de eerste keer dat een selectie van deze omvang wordt gepresenteerd in Nederland en dat het bijzondere verhaal van de Weense Akademie wordt verteld.

Voor meer informatie kun je terecht bij Cursus&co. Cursus&co is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: cursusenco@vanhoutenenco.nl. Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl.