Martijn Steenman
Martijn Steenman Karin Tim-Mijland

Albert Heijn Oude Dorp gooit niks weg

12 maart 2020 om 09:41

Vorig jaar scoorde deze zaak in een klanttevredenheidsonderzoek een 9 op klantvriendelijkheid. ,,Als klanten een product missen, kunnen ze dit aangeven, dan nemen we het op in het assortiment." Om in het assortiment te blijven moet er wel voldoende omloopsnelheid van zijn.

DUURZAAMHEID AH Oude dorp werkt duurzaam. Martijn: ,,Duurzaamheid houdt mij altijd bezig." Op het dak liggen zonnepanelen, in de hele winkel is ledverlichting en één bezorgbus is elektrisch. Verspilling van voedsel probeert deze zaak zoveel mogelijk te voorkomen. Brood en vlees dat overblijft wordt ingevroren en gaat naar de voedselbank. Hetzelfde geldt voor producten die uit het assortiment gaan en nog niet verkocht zijn.

Om voedselverspilling te voorkomen biedt AH Oude Dorp ook overgebleven voedsel aan via de app: To Good To Go. Daarmee kunnen mensen een tas boodschappen voor € 5,00 kopen die een waarde heeft van ruim € 15,00. De inhoud bestaat uit verse voeding met de datum van die dag.

Het voedsel is dagelijks verschillend en varieert van brood tot een slagroomtaart. ,,Elke dag zijn er vijf tassen, het is nog nooit gebeurd dat ze niet verkocht zijn. Zouden we dit niet doen, dan zouden de producten 's avonds de vuilnisbak in gaan." Deze app wordt ook in andere landen gebruikt en meerdere bedrijven bieden producten hiervoor aan.

LOKAAL ASSORTIMENT Tot het assortiment in de winkel behoren ook etenswaren die Martijn en zijn personeel hebben uitgekozen om onder de naam Albert Heijn Oude Dorp te verkopen. Bijvoorbeeld cake en stroopwafels, maar ook seizoenproducten zoals rookworst en kerstkransen. Martijn wil dit assortiment graag uitbreiden. ,,Ik ben nog op zoek naar leveranciers, het liefst lokale, voor wat wij lekker vinden."

Albert Heijn Oude Dorp bezorgt ook producten bij bedrijven zoals kinderdagverblijven en bedrijfskantines, maar ook bij particulieren voor bijvoorbeeld een buurtbarbecue. Zij kunnen per mail bestellen en daarbij een keuze maken uit het gehele assortiment. Deze dienst is er op verzoek van klanten gekomen en groeit nog steeds.

Albert Heijn Oude dorp is te vinden aan het Plein 13 in Houten, en is bereikbaar op 030-6371248. Ook online is de winkel te vinden: www.albertheijnoudedorp.nl en op Facebook.