Vivienne Guldemond
Vivienne Guldemond Willeke Kieft

Nederlands kampioenen Stoepranden komen uit Houten

20 september 2021 om 12:59 Overig

HOUTEN/ARNHEM Na een spannende landelijke finale kwamen uit twee verschillende leeftijdscategorieën Nederlands Kampioenen Stoepranden uit de bus. Beide kampioenen komen uit Houten! In de categorie A 6 t/m 10 jaar is dat Rasmus Hagg, in categorie B 11 t/m 14 jaar: Vivienne Guldemond.

Het NK Stoepranden is een initiatief van Jantje Beton en werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met Univé (supporter van sport). In de afgelopen maanden streden meer dan 15.000 kinderen in 108 deelnemende plaatsen door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. De finalisten van de lokale voorrondes namen het op zondag 19 september tegen elkaar op tijdens de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Na eerdere edities in de SS Rotterdam, het stadion van Excelsior in Rotterdam en de Wagenwerkplaats in Amersfoort was dit jaar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem het decor voor het kampioenschap. De deelnemers en hun ouders werden deze dag op speelse wijze ontvangen door circusartiesten van CircusFactory en werden rondom de wedstrijden vermaakt met handbalactiviteiten van het Nederlands Handbal Verbond, oud-hollandse spelletjes van NUSO en een clownsvoorstelling van artiesten Goos & Helena. Naast het spelen van minimaal vier wedstrijden, volgden de knock-outs en finales. De uiteindelijke winnaars kregen hun prijs feestelijk uitgereikt door Anne Appelo (presentatrice en Jantje Beton-ambassadeur) en Dave Ensberg (directeur Jantje Beton).