David den Hartog
David den Hartog

David den Hartog maakt staf Houten compleet

15 september 2021 om 15:30 Overig

HOUTEN Vanaf dit seizoen sluit David den Hartog aan bij de staf van The Dome/Handbal Houten als assistent-trainer naast Freek Gielen. De 43-jarige Den Hartog, in het dagelijks leven werkzaam als fysiotherapeut, is geen onbekende in de Nederlandse handbalwereld. Als cirkelloper was hij jaren een vaste kracht bij het Utrechtse UDSV en kwam hij uit voor Aalsmeer. Een aantal seizoenen werd hij zelfs topscoorder van de Eerste Divisie.

Inmiddels is David alweer een aantal jaren actief als jeugdtrainer bij Celeritas uit Bunnik en bij Handbalschool Utrecht. Nu maakt hij ook de stap naar de senioren: ,,Naast het trainen van jeugd wil ik graag, in combinatie met het afronden van mijn HT-4 diploma, ervaring op gaan doen in het Herenhandbal. Ik wil mijn eigen handbal- en sportervaring in gaan zetten bij het samen met Freek individueel coachen en begeleiden van met name de jonge spelers binnen de groep.”

WAARDEVOLLE KRACHTEN Gielen is enthousiast over de aanvulling op zijn staf: ,,Afgelopen seizoen gaven zowel fysiotherapeut Joyce van Ommen als assistent-trainer Marc Hogerhorst om verschillende redenen aan te stoppen. Het valt dan niet mee om zulke waardevolle krachten te vervangen. Martin van Dijk was al eerder gestart als vervanger van Joyce, maar een goede assistent was nog best lastig te vinden, temeer omdat we het belangrijk vonden dat het bij voorkeur iemand uit de regio moest worden. Met David is dat meer dan goed gelukt. Den Hartog is een hele bekende naam, niet alleen in het Utrechtse handbal maar ook landelijk. Met zijn topsportervaring is hij een waardevolle aanvulling aan onze toch al professionele staf. Want uiteraard ben ik ook minstens net zo blij met de mensen die gebleven zijn: strength and conditioning trainer Michael Groen, keeperstrainer Kees van der Post, teammanager HS1 Ben Gabriel, trainer/coach HS2 Remco Dörr en teammanager HS2 Rita Teeuwissen.”

COMPLEET Met de komst van Den Hartog is de staf van The Dome/Handbal Houten compleet en klaar voor het nieuwe seizoen dat op het punt van beginnen staat!”

David den Hartog
advertentie
advertentie