[HOUTEN] Naast een opleidingslocatie is het servicekantoor van SVO gevestigd aan de Sleepboot in Houten. Het is overigens niet de enige opleidingslocatie. SVO is landelijke verdeeld over vijf regio’s. Daar worden jaarlijks zo’n 2.400 studenten opgeleid, waarvan 450 in Houten. Dat zijn zowel BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) als BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) studenten. Bij BBL werk je drie tot vier dagen per week en ga je één dag per week naar school. BOL is een voltijdsopleiding.

[VERBINDING BEDRIJFSLEVEN] Janneke Keuning is Onderwijsmanager bij SVO. Eén van de strategische pijlers vanuit SVO is de verbinding met het bedrijfsleven. ,,Alle studenten hebben ook dit studiejaar weer een passende stageplek gevonden. We hebben langdurige samenwerkingen met toonaangevende bedrijven in de foodsector, zoals Van der Valk.” De band met de arbeidsmarkt is zo sterk dat je zeker kunt zijn van een baan na het afronden van je opleiding. ,,Daar zijn we als SVO trots op”, aldus Janneke.

Onze praktijkruimtes zijn ruim en overzichtelijk, de anderhalve meter-maatregel kan zonder problemen opgevolgd worden.

Je kunt bij SVO terecht voor alle mbo-niveaus. Van entree tot niveau vier. Janneke: ,,Je kunt bij ons op ieder niveau je opleiding afronden of meteen doorstromen naar een volgend niveau.” Nu de coronaregels zijn versoepeld, is iedereen weer op school te vinden. ,,We geven veel praktijklessen en daarvoor is het belangrijk deze op locatie te volgen. Onze praktijkruimtes zijn ruim en overzichtelijk, de anderhalve meter-maatregel kan zonder problemen opgevolgd worden. Dit geldt ook voor onze theorielokalen. De sfeer onderling is erg prettig. Houten is een ‘kleine’ vestiging, iedereen kent elkaar en let op elkaar”, aldus Janneke.

[OPEN DAGEN] Donderdag 25 maart 2021 organiseert SVO een online open avond. Wil je meer weten over SVO en haar opleidingen? Reserveer dan je plek via de website. Om sfeer te kunnen proeven, is het mogelijk om een dag mee te lopen met de studenten en docenten. Weet je nog niet exact welke opleiding voor jou het meest geschikt is? Het is mogelijk een 1-op-1 gesprek te plannen. Dit kan op locatie of online. 

[HISTORIE] SVO bestaat al sinds 1926. Het servicekantoor is al jarenlang in Houten. ,,De centrale ligging in Houten is ideaal”, aldus Janneke. Goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer. Bij de organisatie SVO werken landelijk 130 mensen. Veel docenten komen uit het bedrijfsleven en weten hoe het er aan toe gaat in de praktijk. De vertaalslag vanuit de vraag van de markt kan daardoor gemakkelijk gemaakt worden.

De tweedejaars BOL-leerlingen van SVO vakopleiding food in Houten hebben afgelopen jaar een diner georganiseerd voor de vrijwilligers/medewerkers van de Voedselbank in Houten. Met behulp van een aantal docenten hebben ze geld ingezameld via donaties en inzamelingsacties die de studenten zelf hebben opgezet. SVO vakopleiding food Nederland heeft het ingezamelde geld van de studenten verhoogt met 50%.

[FOODSECTOR] Geen sector is zo innovatief en dynamisch als de foodsector. ,,Als SVO gaan we met de tijd mee. Je ziet, mede dankzij de corona maatregelen, nieuwe trends ontstaan en daar spelen we op in. Ook al kun je nu niet uit eten, we willen wel lekker eten. Het aantal vers traiteurs en speciaalzaken stijgt daardoor.” Een andere trend die al langer speelt, is vegetarisch en vegan.

Meer lezen of SVO, de opleidingen en het laatste nieuws? Check svo.nl

door Claudia Verbree