[HOUTEN]  HORNBACH Nieuwegein is één van de vijftien vestigingen van de projectbouwmarktketen in Nederland. Het hoofdkantoor waar alle ondersteunende diensten zijn gevestigd, ligt echter in Houten. Te zien vanaf de Rondweg aan de Grootslag. Ongeveer 140 medewerkers, van directie, marketing, e-business, personeelszaken, administratie en HR tot boekhouding werken dagelijks vanuit Houten. HORNBACH heeft mooie plannen in Nederland. Uiteindelijk wil de projectbouwmarkt doorgroeien naar 20 tot 25 vestigingen in totaal. 

Dit jaar is HORNBACH voor de vijftiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH in 2020 voor de derde keer op een rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. Daarnaast is HORNBACH vier keer achter elkaar uitgekomen als best gewaardeerde bouwmarkt blijkt uit onafhankelijk onderzoek van GfK. Maarten Post is Hoofd Marketing & Communicatie bij de succesvolle projectbouwmarkt en ontzettend trots op de behaalde prestaties. ,,HORNBACH blijft zich ontwikkelen en onderscheiden op service en gemak. We zijn dan ook projectbouwmarkt, want we kunnen ondersteunen op ieder vlak. Heb je deskundig advies nodig? Of heb je een aanhanger nodig voor je spullen? Wij regelen het van het begin tot het einde van je klus. Klein of groot.”

KERNWAARDEN HORNBACH is als sinds 1997 actief in Nederland. Het hoofdkantoor is nu vijf jaar gevestigd in Houten. Van oorsprong is het een Duits familiebedrijf wat is uitgegroeid tot een internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. HORNBACH bestaat al meer dan 140 jaar en wereldwijd werken er meer dan 21.000 medewerkers. De formule van HORNBACH berust op een aantal onderscheidende onderdelen, zoals de laagsteprijsgarantie. Service en advies zijn er ook twee. ,,De adviseurs in de bouwmarkt zijn ervaren, het zijn stuk voor stuk mensen met ervaring in de bouwbranche. Zij zijn in staat een deskundig advies te geven en met je mee te denken”, aldus Maarten. ,,De gemiddelde leeftijd van onze medewerkers ligt dan ook hoger dan bij andere bouwmarkten. Wij zien die ervaring als een enorme plus.” 

Dat geldt ook voor de service. ,,We hebben bijvoorbeeld net de drive-in geopend bij vestiging Nieuwegein. Nu kun je nog sneller je spullen oppikken.” Het enorme assortiment van meer dan 120.000 artikelen waaruit je kunt kiezen en grote voorraden vallen ook binnen de kernwaarden. ,,We maken het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld online of via de app zien wat er op voorraad is in welke vestiging.”

Een andere handige ontwikkeling: klanten ontvangen een bon, welke ze zelf in de app kunnen opslaan in hun account door de barcode te scannen. De app herkent de bon en zo weet je altijd wat je hebt gekocht. De bon kwijtraken is dus verleden tijd. Dit kan handig zijn voor garantie, maar je hebt bijvoorbeeld ook het kleurnummer van je verf op de bon staan. Super handig en duurzaam”, aldus Maarten. 

DUURZAAM Duurzaamheid loopt als een groene draad door de strategie van HORNBACH. Vorig jaar startte HORNBACH de reclamecampagne om biodiversiteit in de tuin te vergroten. De boodschap: haal de tegels eruit en geef planten en bomen een kans. Daarnaast helpen we mensen bij het verduurzamen van hun woning. 

Het hoofdkantoor in Houten beschikt over Energielabel A. De verlichting wordt centraal aangestuurd en geactiveerd met bewegingscensors. Net als in alle bouwmarkten worden de afvalstromen gescheiden. De vestigingen van Hornbach worden bovendien duurzaam gebouwd, van materialen die aan het einde van hun levensduur voor ongeveer 90% herbruikbaar zijn. 

Wil je meer weten over HORNBACH? Neem een kijkje in één van de vestigingen, check hornbach.nl of download de app. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?