Hier zitten we nog volop in de stay-at-home order fase. Dat betekent dat alleen de essentiële winkels open zijn, we thuis moeten werken en studeren en alleen voor boodschappen of ‘excercise’ de deur uit mogen.

Excercise blijkt een ruim begrip. Het betekent zoiets als ‘bewegen’. Op straat is het tegenwoordig daardoor een stuk drukker. Met mensen, niet met auto’s. Hardlopend, honden uitlatend of gewoon wandelend terwijl ze hard praten door hun telefoon.

Op mijn dagelijkse wandeling met onze hond levert dat regelmatig hilarische momenten op. In Amerika kennen ze niet de verkeersregel dat rechts voorrang heeft. Dus hoe passeer je elkaar als er teveel mensen (met en zonder hond) een splitsing naderen terwijl iedereen op 6 feet afstand blijft? 

Veel mensen lopen ook met mondkapjes op. Ik heb alle varianten al voorbij zien komen. Zelfgemaakt, sjaals voor de mond of meer professionele maskers met zelfs een doorzichtige kap voor het gezicht. In onze staat is het verplicht om met maskers op naar de winkels te gaan. Op straat wordt het aanbevolen; aangezien er zo veel ruimte is bij ons in de wijk doe ik er niet aan mee.

Afgelopen weekend mocht onze puberzoon na 8 weken voor het eerst met een vriendje fietsen. Na als wederzijdse ouders de pubers strenge afstandsinstructies te hebben gegeven, kwam het vriendje aanfietsen met een medicinaal mondmasker op. Vanuit de Nederlands context zwaar overdreven, maar aangezien we de kansen op een nieuwe playdate niet wilden verpesten, heeft zoonlief dus ook met een masker op de wijk verkend. Je doet gekke dingen in coronatijd…

In Nederland zijn mondkapjes trending. Wij weten er inmiddels alles van. Maar we kunnen niet wachten totdat die dingen weer afmogen! Nog tips nodig? Kijk dan even hier!

Mirjam Sterk