Sasja in een gravelcombinatie in 1 kleur
Sasja in een gravelcombinatie in 1 kleur Dagmar Lap

Trend Alert!

6 juli 2022 om 12:25 Zakelijk

HOUTEN Je kunt er niet meer omheen: travelstof. Het materiaal is ontzettend populair en dat snappen wij maar al te goed. Maar wat is travelstof nu precies, wat zijn de voordelen en hoe onderhoud je de stof? Ik leg het je graag uit. Heel kort gezegd is travelstof een combinatie van elastane en polyamide. Elastane heeft, zoals het woord al zegt, een grote elastische rekbaarheid. Polyamide is een textiele vezel die extreem vormvast is. Deze combinatie zorgt ervoor dat het kledingstuk onwijs lekker zit door de rekbaarheid en daarnaast altijd goed in vorm blijft, wat je er ook mee doet.

KREUKVRIJ De naam ‘travelstof’ is ontstaan doordat de kledingstukken van deze stof geliefd zijn om mee te nemen op reis. Waarom? Voornamelijk omdat de stof kreukvrij is. Het maakt niet uit hoe je het kledingstuk hebt opgevouwen en in je koffer hebt gestopt. Het komt er altijd zonder kreuken uit. Daarnaast zijn kledingstukken van travelstof sneldrogend, ademend en comfortabel.

Travelstof is erg makkelijk te verzorgen. Was het makkelijk op dertig graden. De stof is sneldrogend. Hang het item aan een kledinghanger aan de waslijn en binnen mum van tijd is het droog. Daarnaast is dit natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu. Je hebt namelijk geen wasdroger of strijkijzer nodig. Win-win!

HOE DRAAG JE TRAVELSTOF? Maar hoe kun je jouw outfit van travelstof nu stijlen? Heel makkelijk! Alles kan namelijk. Er zijn ontzettend veel items te vinden in travelstof. Van blazers tot broeken en van jumpsuites tot capri’s. Bij It Rains Fashion hebben we natuurlijk ook deze populaire travelkleding. Vaak van het merk AndCoWoman. Stuk voor stuk zijn het bestsellers die een mooie toevoeging zijn op jouw garderobe. En verkrijgbaar in maat XS tot en met 3XL. 

Met travelbroeken kun je alle kanten op. Ga jij bijvoorbeeld voor een baggy look of heb je liever dat de broek iets strakker zit? Ik geef je graag wat tips zodat je het perfecte model kunt vinden. Want geloof me maar; wanneer je eenmaal een fijn model hebt gevonden, dan ben je snel aan de travelbroeken verslaafd.

KLASSIEK Een klassieke travelbroek is een mooie basis voor jouw outfit. De broek heeft twee steekzakken op het voorpand. Het achterpand is afgewerkt met twee zakken en daarover heen twee flappen met een knoop. In je middel zit een elastische band met een koordje erdoor. Zo kun je de broek op jouw lichaam aanpassen. De broek komt in verschillende kleuren en prints. De broeken zitten over het algemeen vrij baggy. Wanneer je hier niet van houdt, dan kun je voor een maatje kleiner gaan zoals ik op de grote foto doe met de leuke travelbroek in Sky blue, een top in dezelfde kleur en een bijpassende blazer. Het hoedje is van Lacoste en is voor dames en heren.

Bij It Rains Fashion hebben we ook echte eyecatchers. Wat dacht je van de travelbroek in de leuke blauw/witte print die ik op de foto rechtsonder draag? Deze items fleuren jouw outfit binnen no-time op. Ook in lengte kun je nog kiezen. Staat er warm weer op de agenda? Dan kun je voor een 7/8 travelbroek gaan of zelfs een caprimodel of een short. Ook deze zijn er in diverse kleuren. Een travelbroek in een dunne zomerkwaliteit kan wel tekenen op het been in de lichtere kleuren, zoals de zandkleurige broek die ik op de foto linksonder draag. Pak dan gewoon een maatje groter en draag de broek wat losser. Of kies voor donkerblauw of zwart, dan tekenen de broeken zeker niet. Ik combineer met een paar sexy laarzen met een slangenprint van het merk Nikkie. Geen laarzen voor een gezellige wandeling, maar wel erg mooi! Een trenchcoat komt altijd goed van pas. Deze kwam binnen en ik mopperde erover. Wat een raar moment om een trenchcoat te leveren. Het was bloedheet. Maar afgelopen donderdag overviel een regenbui mij op weg naar de bioscoop. In een paar minuten doorweekt. Een trenchcoat is dus toch zo gek nog niet!

Het is sale bij It Rains Fashion. Iedere week vullen we aan dus steeds weer nieuwe items in de sale. Kom gezellig langs in onze winkel op het Oude Dorp van Houten. U vindt ons naast Tapperij de Zwijger.

Sasja (55) heeft een kledingwinkel It Rains Fashion in het oude dorp van Houten en beschrijft op deze pagina haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Travelbroek in zandkleur, een top in dezelfde kleur
Sasja in een travelbroek en shirt van And Co Woman (7/8e lengte).
Afbeelding
advertentie
advertentie