Afbeelding
Dagmar Lap

It Rains Fashion: Welkom in de snoepwinkel!

9 maart 2022 om 13:01 Zakelijk

HOUTEN Het is nog niet officieel lente, maar we genieten al heerlijk van de eerste zonnestralen! Hoera! Daar zijn we wel aan toe. Ik kan wel een kleurtje gebruiken in ieder geval.

Nu maar stiekem hopen dat de zonnestralen toch een klein beetje door mijn dagcrème met 100% UV bescherming heen kunnen komen. Ik weet het. Slecht voor de huid en meer rimpels en daarom smeer ik het braaf op, maar oh wat voelt dat prikken van die zon toch lekker op mijn gezicht. Ik draag op de foto rechtsonder een fijne jeans van Red Button. Een skinny model. Maar natuurlijk hebben we ook een mooie rechte pijp, een hippe flare pijp of de trendy wijde pijp. Maat 32 tot en met 48 vanaf 49,95. Ik combineer met een frisse mooie babyblauwe blazer. Nu maakt deze me nog wat flets dus daarom een leuke blouse eronder gedaan met een pittig rood accent. Met de lente komen er ook weer nieuwe bloemen en dat zie je terug in deze fraaie print.

Dit jaar hebben de modeontwerpers bedacht, dat we ons allemaal hullen in pastelkleuren. Maar ik hoor je denken: pasteltinten staan niet iedereen. Heb je een erg lichte huid en licht haar, dan staat een pastelgele top misschien wat bleek en vaal. Maar met een lippenstiftje en een sjaaltje kom je best ver hoor. Op deze manier kan ik toch dat schattige gele shirtje aan in combinatie met een fijne broek in dezelfde kleur die ik u op de foto hiernaast laat zien. De sjaal is de eyecatcher van deze outfit vind ik zelf. Een pareltje toch? Dit geel vind ik ook heel leuk met Pasen. Wat dat betreft ben ik lekker traditioneel. En ik merk dat ik het ook leuk vind om door te geven aan de kleinkinderen. Met Pasen is er aandacht voor pastelkleuren en dat soort dingen moeten we een beetje koesteren.

Ben je echt helemaal geen fan van een kledingkast die eruitziet als een snoepwinkel? Niet getreurd want in fris wit en mooie natuurtinten ben je ook helemaal klaar voor de lente. En die combineer je ook gewoon nog met zwart. Want dat is de kleur die in alle seizoenen een plek krijgt. Zoals die maxi dress met print op de foto linksonder die je echt slanker doet lijken. Een heerlijke pasvorm. Nu nog met een paar laarzen (want koud), maar straks met sneakers, een mooie ballerina of een pump direct een andere look. Maat XS tot en met 3xl! Ga je voor fel? Fuchsia, oranje, knalgeel of kobaltblauw hebben we ook voor je klaarliggen.

Over een leuke outfit schrijven terwijl er op een paar 100 kilometer afstand een oorlog aan de gang is vind ik best ingewikkeld. Daarom sluit ik mijn bijdrage voor deze week af met een gedichtje van Toon Hermans. Geïnspireerd? U vindt It Rains Fashion op het Oude Dorp van Houten. 

De wereld

We weten ’t allemaal, ’t is er een bende
’t is er te eng, en te vijandig en te vol
het is in hoofdzaak grote rotzooi en ellende
op onze groene, blauwe, grijze, grauwe bol

’t is haat en nijd, elkaar de pas afsnijden
en door de steden raast een ‘rücksichtlos’ geweld
maar of we vloeken, vechten, vallen, lachen, lijden
er staan weer altijd boterbloemen in het veld

er zijn nog immer die momenten van vervoering
al lijkt dat bolletje ook nòg zo negatief
tussen de puinhoop schemert altijd de ontroering
van mensen die nog zachtjes zeggen: ‘k heb je lief

Sasja (54) heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms ook daarbuiten. Kom langs in de winkel of bestel online www.itrainsfashion.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie