De huurders konden alvast een kijkje nemen in de woning
De huurders konden alvast een kijkje nemen in de woning Viveste

Viveste levert 92 nieuwe sociale huurwoningen in Houten op

26 november 2022 om 08:40 Wonen

HOUTEN Nog dit jaar levert woningcorporatie Viveste 92 sociale huurwoningen aan het Liesgras in Houten op. De woningen in het project ‘De Kiem’ zijn duurzaam gebouwd. Naast zonnepanelen op het dak zijn alle woningen voorzien van een warmtepomp. Deze leveren niet alleen warmte, maar zorgen ook voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. De twee- en driekamer woningen zijn geschikt gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking. 

De aanstaande bewoners konden verdeeld over drie dagen hun nieuwe woning alvast bekijken. Op deze zogenaamde ‘meet en weet-dagen’ stapten ze voor het eerst hun nieuwe thuis binnen. Ze namen de maten op, konden een kijkje nemen in de buurt en alvast kennismaken met de nieuwe buren. Matthijs Aalders, locatiemanager bij Viveste: ,,Van dit soort momenten word ik altijd heel vrolijk. Zoveel mensen die blij zijn met hun nieuwe woning.” Nog voordat ze de sleutel krijgen, komen bewoners in december nog een keer samen op een speciale bijeenkomst. ,,Zo kunnen ze elkaar nog beter leren kennen. Dit helpt bij het gevoel van je thuis voelen.”

NABUURSCHAP Ook de Houtense wethouder Rosa Molenaar was op een van de bewonersdagen aanwezig: ,,De Kiem is een prachtig voorbeeld van hoe mooi sociale huur kan zijn. En niet alleen architectonisch. Dit kun je met recht ‘sociale’ huur noemen, omdat Viveste hier investeert in nabuurschap. Een gezellige koffiebar bij de ‘meet en weet-dagen’ en zelfs een keer gezamenlijk eten om de buren te leren kennen. Hierdoor leven de bewoners niet langs elkaar heen, maar kijken ze naar elkaar om.”

WOONIN Vanaf 1 januari 2023 gaat Viveste samen met woningcorporatie Mitros verder onder de naam Woonin. Met de fusie willen beide corporaties makkelijk en goed bereikbaar voor huurders zijn en extra sociale huurwoningen bouwen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie