Taurus gaat voor de topdivisie in 2023 - 2024

3 februari 2023 om 16:35 Sport Deel je nieuws

Na een flink aantal succesvolle jaren op het hoogste niveau in Nederland heeft Taurus uit Houten besloten om komend jaar niet meer uit te komen in de Eredivisie met het eerste herenteam. 

De laatste jaren heeft Taurus Heren 1, met de huidige groep onder leiding van Niels Plinck en Thijs Bouwman, altijd een mooi niveau neer kunnen zetten.  

Voor volgend seizoen zagen staf en spelers voldoende basis en kwaliteit om de uitdaging weer in de Eredivisie aan te gaan, mits de club de bijbehorende eisen voor het sportieve programma verder had kunnen uitbreiden. De wil en ambitie zijn er om er vol voor te gaan, maar de toenemende begrotingseisen voor de komende jaren in de Eredivisie nopen de club om een verstandige keuze te maken. 

Het is zeer spijtig dat deze keuze op financiële en niet op sportieve gronden gemaakt moet worden. Hoewel de club financieel zeer gezond is, moet voor de toekomst de balans bewaakt worden en zal Taurus zich dus richten op het hoogste amateurniveau.

Taurus is trots op hoe het team, met de hulp van diverse sponsoren, zich de afgelopen jaren heeft gepresenteerd. Er is ieder jaar met een herkenbaar team gespeeld, inclusief veel spelers uit de eigen jeugdopleiding. Daarnaast is de binding van het hele team met de club  altijd heel sterk geweest. 

 Veel spelers hebben zich kunnen ontwikkelen en zijn doorgegroeid naar de top van de Eredivisie. Het team heeft zich met deze top kunnen meten, met als één van de absolute hoogtepunten de winst van de Nationale Beker in 2018. 

Taurus dankt alle sponsoren en ook de vele vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt in de afgelopen jaren. De club wil graag samen met de huidige sponsoren en partners verder werken aan een sociale vereniging met als speerpunten: de grote jeugdafdeling, gezelligheid en zeker ook ambitie.

advertentie
advertentie