Britt en beker
Britt en beker Francis van Batenburg

Britt du Pree wint en verliest finale internationaal toernooi in Noorwegen

8 december 2021 om 21:25 Sport Deel je nieuws

Van 23 t/m 27 november 2021 vond in Stavanger Noorwegen het J5 tennistoernooi van de International Tennis Federation (ITF) voor junioren t/m 18 jaar plaats. De 14-jarige Britt du Pree van TPV De Doordraaiers had zich door haar goede resultaten tijdens het J4 in Heiveld België en de J5 in Den Haag en J4 in Emmeloord geplaatst voor het hoofdtoernooi waar ze als zesde geplaatst stond.

Vol goede moed begon Britt dan ook aan het toernooi. Na een Noorse tegenstander met 6-0 6-0 in de 1e ronde, een Engelse met 6-0 6-2 in de tweede ronde en een Oekraïense 6-3 6-3 verslagen te hebben, werd de halve finale bereikt. In de halve finale moest Britt het opnemen tegen een Noorse, die eerder in het toernooi de nummer 2 geplaatste speelster had verslagen. Ondanks het onbevangen spel van de Noorse lokale favoriete, wiens succes ook bij de lokale media was opgevallen, wist Britt 6-3 6-3 te winnen en werd de finale bereikt. In de finale moest Britt het opnemen tegen de als eerste geplaatste speelster uit Denemarken, die met haar plek 445 op de internationale jeugdranglijst ruim 800 plaatsen hoger stond dan Britt. Ondanks het verschil op de ranglijst, werd de Deense met 6-3 6-3 verslagen en de eerste internationale toernooizege was een feit.

Ook in de dubbel werd de finale met de Nederlandse gelegenheidspartner Lena Beckx bereikt. Na verloren dubbelfinales in J4 Emmeloord en J5 Den Haag wederom een kans om een internationale dubbeltitel te winnen. Zou drie keer scheepsrecht zijn? Helaas, ondanks twee set points werd de dubbelfinale met 3-6 5-7 van het eerste geplaatste Deense koppel verloren. Een resultaat waar op voorhand voor getekend zou zijn, maar door de twee gemiste setpoints teleurstellend.

Desalniettemin een heel goed toernooi van Britt en een sprong van 395 plaatsen op de internationale ranglijst naar plek 866. Uiteindelijk is het eerste internationale jaar afgesloten met een mooie 874e plek en gaat ze vol goede moed het jaar 2022 in.