Basketbaltoernooi in de kerstvakantie
Basketbaltoernooi in de kerstvakantie nvt

Toernooi voor basisscholen in kerstvakantie

Sport Deel je nieuws

Na een jaartje uitstel organiseren de vrijwilligers van Basketbalclub Woodpeckers voor het eerst het Basketball’sCool scholentoernooi. Iedere basisschool in de gemeente Houten kan zich nog tot 11 december inschrijven. Het toernooi vindt plaats op: dinsdag 28 december voor groep 3 t/m 8 in Sporthal de Slinger.

Een scholentoernooi in de kerstvakantie is een bewuste keuze: “Vanuit de sport vinden we het belangrijk dat kinderen blijven bewegen. Juist in deze moeilijke coronatijd, waarbij sport niet vanzelfsprekend is. We zien sport als een deel van de oplossing en daarom wordt dit door de sportbonden en de gemeente gestimuleerd.” aldus Bas Theeuwen van Basketbalclub Woodpeckers.

Opzet van het toernooi

Het basketbaltoernooi wordt gespeeld in een 3-tegen-3 vorm, waarbij op een half veld op 2 baskets wordt gespeeld. Hierdoor wordt het spel overzichtelijker en krijgen kinderen vaker de bal. Dit komt het spelplezier ten goede. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. (Wij adviseren om teams uit 4 of 5 kinderen te laten bestaan.) Er kunnen zowel jongens, meisjes als mixteams ingeschreven worden. (Op basis van het aantal inschrijvingen wordt er bepaald of er in aparte meiden/jongens/mix poules gespeeld zal worden.)

Er wordt gespeeld drie verschillende categorieën: groep 3 & 4 (tijdsblok 9:00 – 12:00 uur), groep 5 & 6 (tijdsblok 10:00 – 14:00 uur) en groep 7 & 8 Tijdsblok 13:00 – 16:00 uur.

Scholen en vriendengroepen kunnen zich nog deze week inschrijven voor het toernooi op dinsdag 28 december.

Covid-19

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen rondom het corona virus in de gaten. De organisatie zal zich te allen tijde aanpassen op de op dat moment geldende maatregelen.

Inschrijven en meer informatie: www.bcwoodpeckers.nl

advertentie
advertentie