Man met wortel
Man met wortel Lolostock/Shutterstock.com

Vier op de tien Utrechters willen minder snoepen in december

Sport Deel je nieuws

Vier op de tien Utrechters willen minder snoepen in aanloop naar én tijdens de feestdagen. Dat blijkt uit een flitspeiling van de VWS-campagne Fit op jouw manier. “Om fitter te worden, is minder snoepen een goed idee. Net als meer bewegen en tijd nemen voor ontspanning”, vertelt huisarts Tamara de Weijer. “Dat betekent trouwens niet dat je niets lekkers mag tussendoor.”

De helft van de Utrechters gaat zijn best doen om december fitter door te komen. Toch vinden vier op de tien Utrechters het lastig om ongezonde verleidingen te weerstaan, blijkt uit de flitspeiling. Ze kopen bijvoorbeeld regelmatig meer snoep en ongezonde snacks dan op hun boodschappenlijstje stond, zoals kerstkransjes.

“Heel begrijpelijk”, zegt huisarts Tamara de Weijer die een bekend voorstander van een gezonde leefstijl is. “Want het is een uitdaging om je niet te laten verleiden door al die lekkernijen die je in december tegenkomt. Mijn tip is om niet de hele maand te snoepen, maar dat te beperken tot de feestdagen. Dus Kerstmis en oud en nieuw. Dat zijn de dagen waarop je van al het lekkers kan genieten. Op de andere dagen doe je rustig aan.” En er zijn genoeg gezondere alternatieven voor oliebollen en kerstkransjes. De Weijer: “Een handje ongezouten noten is heerlijk én ook nog eens goed voor je hart en bloedvaten. Dat snoept veel lekkerder.”

Er zijn ontelbare manieren om minder te snoepen en fitter te worden. Ontdek wat bij jou past op: www.fitopjouwmanier.nl.

Over de campagne

Een gezondere leefstijl ontwikkelen is belangrijk. Juist nu. De campagne ‘Fit op jouw manier’ is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om te laten zien en ervaren hoe je met eenvoudige stappen fitter kunt worden. De campagne is tot stand gekomen met hulp van onder andere het Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Voedingscentrum en het RIVM en wordt gesteund door organisaties zoals GGD-GHOR.

advertentie
advertentie