(van links naar rechts) Alie en Wijnand van den Broek en Peter en Barbara Maijer
(van links naar rechts) Alie en Wijnand van den Broek en Peter en Barbara Maijer pbmaijer

karateschool Shiai-Jo bestaat 50 jaar.

Sport Deel je nieuws

Wijk bij Duurstede, 28-november-2021.

Zondag 14 november 2021 vierde karateschool Shiai-Jo haar 50-jarig jubileum.
Shihan Wijnand, Sensei Peter, Senpai Barbara en Senpai Alie zijn overweldigd door alle reacties die zij hebben mogen ontvangen. “Het was een super geslaagde dag met de inzet van velen om ons heen. Onze dank voor allen die hieraan meegewerkt hebben dit jubileum tot een groot succes te maken.”

Shihan Wijnand en Senpai Alie kregen een prachtig boek aangeboden namens alle leden, waarin allemaal lieve en ontroerende wensen tot uiting zijn gebracht. “Het is moeilijk om iedereen persoonlijk te bedanken, maar middels deze woorden hopen wij velen te bereiken, die ons zo’n mooie dag hebben bezorgd. We hopen nog heel lang veel plezier te beleven bij Shiai-Jo en willen tevens onze bewondering uitspreken voor de inzet van Peter en Barbara gedurende 10 jaar, dat zij nu de leiding hebben van Shiai-Jo”.

Shiai-Jo kent een lange geschiedenis waarin veel heeft plaats gevonden en mensen kennis hebben kunnen maken met het karate. In 1970 zijn Shihan Wijnand en Senpai Alie in Wijk bij Duurstede komen wonen. Toen des tijds trainde Shihan nog in Amsterdam. Na het behalen van zijn 1e dan is het idee ontstaan om een eigen karateclub te starten. Dit is in 1971 werkelijkheid geworden, in de Volderstraat. 

Maar zoals bij elke sportschool begin je bij nul. Om de sportschool op te bouwen en de jeugd in de wijk te bereiken, werd des tijds gebruik gemaakt van folders. Er was toen geen grote diversiteit aan sporten en de keus was beperkt. De nieuwe leden die binnen kwamen wilden dan ook wat anders doen dan voetballen. Gelukkig werd sporten steeds belangrijker en kreeg de judo vereniging de mogelijkheid een nieuwe dojo in te richten op Marieenhoeve, de oude boerderij. Karateclub Shiai-jo groeide hier flink en het doel was om veel van de jeugd uit de wijk te bereiken.

“Jarenlang hebben we daar getraind en ook wedstrijden georganiseerd in de Vikinghal. Ook op andere plaatsen, zoals Houten en Zeist, werd door Shiai-jo karate lessen gegeven. Daarnaast werd ook gestart met kickboksen en conditietraining voor vrouwen.”

Helaas werd er in 2005 brandgesticht in de boerderij en was de dojo niet meer bruikbaar. In 2007 werd een nieuwe dojo in een sporthal in gebruik genomen die de gemeente op het sportcomplex Marieenhoeve wilde bouwen.

Door ontwikkelingen in de sporthal op Marieenhoeve was het voor de karateclub niet meer aantrekkelijk om daar te blijven trainen en is uitgeweken naar de t’ Revius, een school die een mooie sporthal heeft en waar nu alweer zo’n 10 jaar lesgegeven wordt.

In de loop der tijd werd het duidelijk dat er een andere cultuur nodig was om de continuïteit te waarborgen. “Daarom hebben Sensei Peter en Senpai Barbara de leiding overgenomen, wat een goede beslissing is geweest. Sinds 2010 trainen we in het Revius en worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals nu het 50-jarig jubileum.”

“Omdat de naam van de sportclub Shiai-jo na de overname niet is gewijzigd, kunnen wij nu met trots zeggen dat Shiai-Jo een mooie 50-jarige geschiedenis heeft. Dit gaf natuurlijk aanleiding tot een uniek feest. De inspanningen die Senpai Barbara en Sensei Peter erin hebben gestoken zien we terug in de resultaten, het familiegevoel bij de karate leden en het enorme saamhorigheidsgevoel binnen Shiai-jo.”  

Shihan Wijnand en Alie zijn zeer tevreden over het verloop met als resultaat dit 50 jaar jubileum.

Wil je op de hoogte blijven van ons nieuws? Kijk dan op:

www.shiai-jo.nl

www.instagram.com/shiai_jo

www.facebook.com/Karateclub-Shiai-Jo-1453080184927824                                                      

advertentie
advertentie