Afbeelding
Hanna Koops

Stipt Payroll Houten pakt ticket Play-offs BENE-league

26 februari 2018 om 07:29 Sport/sport

HOUTEN Stipt Payroll Houten pakte zaterdag 24 februari thuis in The Dome  na een spetterende 1e helft, de winst op Oosting Metaal Recycling E&O en eveneens het 1e ticket voor de play-off BENE-League.

Christa de Bruijn

VOORAF Met nog 3 wedstrijden te gaan en zicht op een ticket en mogelijk het kampioenschap van de Eredivisie hebben de mannen van Rick Louw zich afgelopen week goed voorbereid op deze wedstrijd.Met 4 punten voorsprong op de nummer 2 kan bij winst al 1 doel veilig worden gesteld, de Play-off. Daarvoor moet eerst de ploeg van Joop Fiege worden geklopt die aan een zeer goede reeks wedstrijden bezig is en bij winst nog kans maakt op datzelfde zeer begeerde plaatsje. In THE DOME was er een speciale Viptribune ingericht en alles is versierd in de kleuren van de club, geel-zwart.Het publiek is in grote getale afgekomen op deze kraker en de heren Ferry van de Beek en Niels Egberts fluiten op 20.15 uur voor het beginsignaal en dan gaat het los.

WEDSTRIJDVERSLAG Stipt Payroll Houten kent een razendsnelle start en het publiek ziet na 12 minuten in de 1e helft al een voorsprong van 8-3 voor de thuisploeg. Wanneer E&O dan een 7-meter gewoonweg naast het doel van Rens van Kregten schiet is het Joop Fiege van de Emmenaren die zijn 1e time-out van de wedstrijd pakt. Dat heeft echter niet het gewenste effect en Houten gaat onverschrokken door en middels de scores van de schutters Job Reumer, Jarn van Gool en de snelle passes op en van Floor Lanphen is het na ruim 19 minuten in de 1e helft 12-5. Met een tweede time-out probeert E&O de jongens bij de les te krijgen maar Houten is niet af te stoppen. Daar waar Job Reumer in de aanval trefzeker is staat de dekking onder leiding van Jorick de Bruijn en Jarn van Gool haar mannetje en het middenblok zit potdicht. E&O probeert via haar hoeken het net achter Rens van Kregten te bereiken maar Sander Visser ziet zijn schot gekeerd en scoort Thies Berendsen in de tegenaanval de 13-5, in ondertal, want bij Houten is er een speler met een tijdstraf naar de kant. Houten heeft vleugels en ondanks een klein aantal gemiste kansen in de slotfase van de 1e helft weet Job Reumer met een schot in de laatste seconde de 18-9 te scoren en zitten de mannen van Rick Louw in de rust al op rozen?

Precies, zet daar maar een vraagteken achter want zo werkt het bij handbal nou eenmaal niet. De eerste twee scores in de tweede helft zijn dan ook voor E&O en zij komen terug tot de 18-11. Luuk van Engelen scoort de 19-11 en dan is er een gevecht om de bal waarin blijkt dat beide ploegen de wil hebben om te winnen en deze keer krijgt E&O de bal toegewezen. Rens van Kregten heeft een geweldige stop en Jarn van Gool zet het scorebord op 20-11. De concentratie bij Houten lijkt een beetje afgezwakt en E&O kruipt langzaam maar zeker dichterbij, René Jaspers brengt de stand op 21-15 en komt de uitploeg in ondertal door een tijdstraf. Drie fouten op rij brengt Houten niet dichterbij maar E&O verzuimt toe te slaan. De eerste 20 minuten van de 2e helft gaat het bij Houten in de aanval iets minder voor de wind. De een na de ander ziet zijn inzet verloren gaan. Jelmer Schaap komt bij Houten binnen de lijnen maar hij heeft het geluk niet aan zijn zijde ondanks zijn lengte en kracht. Marwin van Offeren van E&O brengt de stand op 25-20. Zelfs de 25-21 komt nog op het scorebord maar dan blijkt dat Houten de genadeklap al heeft toegebracht in de 1e helft en deze overwinning niet meer uit  handen geeft. Met een degelijke dekking en nog een tijdstraf aan het adres van Joop Fiege is het vlak voor tijd 26-21.Dan is het over en weer hectiek, er worden kansen gemist in de hoop op een wonder, maar Houten pakt de volle buit en heeft het ticket voor de Play-off binnen. Nu nog de kers op de taart, het kampioenschap van de Eredivisie.

Scores: Thies Berendsen(4), Bradley van den Broek(1), Jorick de Bruijn, Christian van Denderen, Luuk van Engelen(1), Jarn van Gool(6), Rens van Kregten(K), Floor Lanphen(8), Wouter Pronk, Job Reumer(6), Jelmer Schaap, Rogier Teeuwissen, Joep Voermans, Harmen Voogt(K),