Afbeelding
HCH

Boeiende wedstrijd HCH JA1 versus USA onder 20 jaar

11 juli 2019 om 15:31 Sport

HOUTEN Onder het genot van een heerlijk avondzonnetje was er dinsdag 9 juli veel publiek getuige van de zinderende wedstrijd tussen de jongens A1 van Hockey Club Houten (HCH) tegen het nationale team onder 20 jaar uit de USA. Al snel na het eerste fluitsignaal door de talentvolle jonge bondscheidsrechters werd duidelijk wat de strategie van Houten was. Vol in de aanval! De Amerikanen hadden niet gerekend op zo'n hoge druk en moesten sterk in de verdediging. Ze hielden stand maar na circa 10 minuten passeerde een speler van Houten de Amerikaanse keeper. 1-0! De strijd ging verder. Houten bleef druk uitvoeren maar de Amerikanen voorkwamen nog een tegendoelpunt. Maar tegen het einde van het tweede kwart was het dan toch weer raak. Houten scoorde uit een strafcorner. 2-0!

Tijdens de rust werden de teams volop gecoacht. Dat bleek ook wel, want na het fluitsignaal voerden de Amerikanen de druk op. Ze waren er op gebrand de Houtenaren te passeren. De strijd werd fysieker, conditie begon mee te spelen. Maar tevens werd het nog spannender, doordat de Amerikanen naar voren trokken en gaten lieten vallen in hun verdediging. Dat leverde enkele mooie counters van Houten op, maar die werden door de Amerikanen gepareerd. Tot die counter in de laatste minuut van de wedstrijd. Houten rond de strijd af met een 3-0 overwinning!

,,Wat een fantastische avond! Onze dank gaat uit naar de Amerikanen die de club bezocht hebben, zij zullen dit artikel ook lezen. Bij deze willen we de Amerikanen uitnodigen voor nog een wedstrijd tegen HCH, zij zijn altijd van harte welkom!"