Stipt Payroll/Houten1 wint ook van Smezo/BFC
Stipt Payroll/Houten1 wint ook van Smezo/BFC Hanna Koops

Stipt Payroll/Houten1 stuurt BFC met lege handen naar huis

2 oktober 2018 om 08:47 Sport/sport

HOUTEN Tijdens de seizoens- opening van Handbal Houten speelde de Heren Selectie van Rick Louw en Remco Dörr de 2e thuiswedstrijd van dit seizoen tegen het Limburgse BFC onder leiding van Nick Onink. Beide ploegen konden zo goed als compleet aan de wedstrijd beginnen en zagen we bij onze eigen jongens Jelmer Schaap nog aan de kant maar met een beetje geluk kan hij over een week of vier weer aansluiten. Sterkte met de laatste loodjes Jelmer!

door Christa de Bruijn

Onze heren werden bij het oplopen vergezeld van de E en F jeugd van Handbal Houten en de sfeer op en naast het veld was super. Met toeters en trommels werd er een feestje van gemaakt.

Bij zowel Houten als de jongens uit het Limburgse Beek begint de wedstrijd met een aantal gemiste kansen en technische fouten en is het tot aan de 17e minuut in de eerste helft een gelijk opgaande strijd, 7-7. Het tweede deel van de 1e helft kan Houten, mede dankzij het grote aantal 7-meters, een voorsprong nemen bij rust van 4 doelpunten, 14-10. Koen en Aryan die deze wedstrijd zijn aangewezen als "dweilers" kunnen meerder malen in actie komen en zitten zeker niet voor niets aan de kant.

Vlak na rust mag BFC beginnen met een 7-meter en is het 14-11. Ondanks de soms snelle tegenaanvallen en mooie scores kan Houten geen afstand nemen en is het verschil na 8 minuten in de 2e helft nog maar 1 doelpunt, 19-18. Houten stuit dan tot tweemaal toe op de keeper van de Limburgers en is er ook nog balverlies door een technische fout.

Ook BFC heeft nu en dan balverlies. Dan gaat er bij Houten een knop om en is het na een klein kwartiertje in de tweede helft 23-19. BFC geeft het op, althans zo lijkt het, en Houten kan de wedstrijd beslissen met een duidelijke overwinning, eindstand 33-24.

Job Reumer werd topscoorder met maar liefst 11 doelpunten waarvan 5 penalty's.

Geen schoonheidsprijs maar wel twee punten en Houten staat ongeslagen aan kop van de Eredivisie samen met de tegenstander van volgende week het Haagse AJSports Hellas en DFS Arnhem.