Momentum, met onder meer Waldemar Torenstra (rechts).
Momentum, met onder meer Waldemar Torenstra (rechts). Annemieke van der Togt

Machthebbers mogen niet falen in Aan de Slinger

7 december 2022 om 16:00 Podiumkunsten

HOUTEN Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset staan op vrijdag 16 december met de voorstelling Momentum in Aan de Slinger. De intrigrerende voorstelling gaat over de politiek leider van een land en zijn vrouw: hij verkeert in een ernstige politieke én persoonlijke crisis, zij doet alles om te voorkomen dat hij omvalt. Want zijn ambitie is haar ambitie. 

Net als Gif, het grootste internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is Momentum een theaterstuk van Lot Vekemans. Vooraf aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te wonen. Marijn Claes (Houtenaar en een van de acteurs) vertelt meer over het thema van de voorstelling: de mens achter de macht, en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan. Ook legt hij uit hoe successchrijver Lot Vekemans een idee tot toneeltekst uitwerkt.

VERDER IN DE THEATERZAAL Op vrijdag 9 december is de dansvoorstelling Silenzio van LeineRoebana te zien. Zondag 11 december staat Theater Artemis/BRONKS met jeugdvoorstelling Nietes in Aan de Slinger. Een absurdistisch en prikkelend theatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Female Future Citizens is dinsdag 13 december bij te wonen Een avond volledig gericht op vijf ambitieuze en gemotiveerde vrouwelijke statushouders uit de gemeente Houten. Deze dames willen zich graag nuttig maken in Nederland en niet kunnen wachten tot ze weer aan de slag kunnen. Vergroot hun carrièrekansen en inspireer een lokale netwerk om hen te helpen bij hun inburgering.

TORI ET LOKITA Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. De film gaat over twee jonge illegale immigranten, die aan een verblijfsvergunning werken en daarbij veel obstakels tegenkomen. 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Elk jaar vraagt Amnesty International, afdeling Houten extra aandacht hiervoor. Deze film wordt dinsdag 13 december in samenwerking met Amnesty International in Aan de Slinger vertoond.

Stomboli draait twee keer, vrijdag 9 december om 19.45 uur en zondag 11 december om 14.00 uur. Ook The Son wordt twee keer vertoond, op vrijdag 16 december om 19.45 uur en zondag 18 december om 14.00 uur.

WINACTIE ‘t Groentje geeft kaarten weg voor het hele gezin voor de familievoorstelling Nietes. Wil je hier graag naar toe, mail dan voor vrijdag 9 december 09.00 uur onder vermelding van ‘Nietes’ naar houtensnieuws@bdu.nl. Uit de inzenders trekken we een winnaar.

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl

advertentie
advertentie