Afbeelding
Shutterstock

Verfrissing van top tot teen: hoe kies je de juiste kledingstukken?

8 februari 2023 om 14:24 Partnercontent

Het is tijd voor een hoognodige opfrissing van je garderobe. Maar met zo veel opties, waar begin je? Denim, t-shirts en jasjes zijn altijd onmisbaar, maar het kan moeilijk zijn om uit te zoeken welke stukken je zuurverdiende geld waard zijn.

Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Hieronder zullen we de basisprincipes uiteenzetten van wat je nodig hebt in je kast en hoe je ze kunt stylen voor elke gelegenheid. Dus lees verder en maak je klaar om te shoppen!

Tips om de perfecte jeans te vinden

Wil je je garderobe een update geven? Begin met de jeans. Ze zijn een belangrijk onderdeel van elke garderobe, en het perfecte paar vinden kan een uitdaging zijn. Maar het is de moeite waard.

Hier zijn een paar tips om je te helpen de perfecte jeans voor jou te vinden:
1. Ga voor een klassieke pasvorm. Je kunt niet fout gaan met een rechte pijp of een bootcut jeans.
2. Let op de details. Een goede jeans moet een beetje stretch hebben, gemaakt zijn van kwaliteitsdenim en een mooie wassing hebben.
3. Zoek de juiste taillemaat. Een te strakke of te losse jeans staat nooit goed. Pas verschillende maten totdat je de perfecte pasvorm hebt gevonden.
4. Neem de tijd. Overhaast de aankoop niet. Een goede jeans moet jaren meegaan.

T-shirts: Styling basics

Qua styling kan een goed passend t-shirt bij zowat alles. Voor een relaxte, off-duty look stijl je het met jeans en sneakers. Of kleed het aan met een blazer en een broek voor een meer gepolijst ensemble. Neem eens een kijkje bij Dsquared2 kleding, hier vind je opvallende t-shirts die van elke outfit een mooi geheel maken.

Als je een t-shirt kiest, zorg er dan voor dat het goed past. Het moet comfortabel zitten en niet te strak of te los. Een t-shirt van goede kwaliteit zal ook langer meegaan en zijn vorm beter behouden dan een goedkopere optie.

Jacks onmisbaar voor elk seizoen

Je kunt er niet omheen: een goede jeans is essentieel voor elke garderobe. Hij is veelzijdig en comfortabel en kan voor elke gelegenheid worden opgedirkt.

Voor de lente adviseren wij te kiezen voor een lichte wassing of zelfs een felle kleur om je look wat op te fleuren. Ga voor de zomer voor een paar met een kortere binnenbeenlengte en een relaxte pasvorm voor maximaal comfort. En voor de herfst en winter kiest u voor donkere wassingen en stoffen die u warm houden als het koud wordt.

Hoe kies je de juiste accessoires?

Om de perfecte outfit te creëren, heb je ook accessoires nodig. Denk hierbij aan een mooie zonnebril, sjaal of tas. Je kunt hiermee jouw garderobe een update geven. Om de juiste accessoires te kiezen, is het belangrijk om de stijl te bepalen die je zoekt. Wil je een casual look of liever iets meer avontuurlijk?

Een van de populairste accessoires dit seizoen zijn grote, oversized hoeden of dolce-style hoeden. Dit geeft je outfit direct meer flair. Een andere optie is om een origineel armbandje of ketting te dragen; hier kun je veel statement mee maken. Ook tassen en schoenen zijn eenvoudig te combineren met verschillende outfits; denk hierbij aan loafers met franjes, een rugzak met steentjes of kleurrijke sandaaltjes voor op het strand.

advertentie
advertentie