Afbeelding
Foto door Razvan Chisu via Unsplash

Met zakelijke hypotheek een duurzaam bedrijfspand aankopen

3 februari 2023 om 08:11 Partnercontent

Voor je nieuwe bedrijfspand kijk je verder dan alleen locatie, aanwendbaarheid en prijs; je wilt ook graag een duurzaam pand. Eentje die van het gas af is, energieneutraal of toch tenminste goed geïsoleerd met een energielabel C of hoger. Is het niet voor je energierekening, dan is het wel voor de wereld die je wilt nalaten aan je kinderen. Op zoek dus naar een zakelijke hypotheek om dat duurzame bedrijfspand mee aan te kopen. 

Wat is duurzaam?

Duurzaam is letterlijk: wat lang meegaat. En dat is natuurlijk ook wat jij voor jouw nieuwe pand wilt; dat deze lang meegaat. Maar wanneer we van duurzaamheid spreken, bedoelen we natuurlijk ook duurzaam ten opzichte van het klimaat en de wereld om ons heen. Van bedrijfspanden verlangen we ook in toenemende mate dat ze voldoen aan de voorwaarden van duurzaamheid. 

Een duurzaam pand

Met een duurzaam pand streven we naar het minimaliseren van het effect op klimaat door:

  • het zelf opwekken van stroom door bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen;
  • goede isolatie van het pand;
  • goede beglazing door bijvoorbeeld het gebruik van isolatieglas;
  • een goed ventilatiesysteem, het liefst met warmteterugwinning;
  • meetapparatuur om je energieverbruik bij te houden.

Maar ook maatregelen als regenwateropvang, groene daken en het gebruik van ledverlichting dragen bij aan duurzaming en het duurzame imago van jouw onderneming. 

Financiering mogelijk

Heb je een duurzaam pand gevonden, dan wil je graag zo snel mogelijk weten of het ook mogelijk is om hiervoor een zakelijke hypotheek te verkrijgen en het aan te kopen. Helaas is het voor MKB-ondernemingen steeds lastiger om een hypotheek te krijgen, maar dat betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn. Is de gevraagde lening ten opzichte van de waarde van het pand niet te hoog (loan-to-value), dan is financiering in de meeste gevallen geen probleem, ook voor startende ondernemers zonder jaarcijfers. De waarde van het (duurzame) bedrijfspand als onderpand is leidend. 

Benieuwd of de aankoop van een duurzaam bedrijfspand voor jou tot de mogelijkheden behoort? Aarzel dan niet om een zakelijke hypotheek aan te vragen. Binnen twee werkdagen weet je waar je aan toe bent. 

advertentie
advertentie