Afbeelding
Foto: Pixabay

Het vinden van de perfecte DJ voor de bruiloft; dit zijn de beste tips

20 oktober 2021 om 12:27 Partnercontent

Heb je trouwplannen? Dan ben je vast al druk bezig met de planning van deze grote dag. Wat op de bruiloft absoluut niet kan ontbreken, is muziek. En dan natuurlijk de favoriete muziek van jou en je partner. Wat een echte aanrader kan zijn, is het inhuren van een DJ. Een goede DJ inhuren staat namelijk garant voor een echt knalfeest. Maar hoe vinden jij en je partner de perfecte DJ voor jullie bruiloft? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips voor je op een rij. 

Persoonlijk kennismaken

Een DJ inhuren is tegenwoordig enorm makkelijk. Met slechts een paar klikken kun je momenteel al een DJ inhuren. Echter is het nadeel hiervan dat je geen enkel idee hebt of het tussen jullie klikt. En dit is wel vrij belangrijk voor de bruiloft, want als het niet klikt kan het zomaar zo zijn dat het tegen gaat vallen voor jullie. Het is aan te raden om namelijk voor de bruiloft op één lijn liggen met elkaar. Zorg er dus voor dat je even kennismaakt met een DJ die jij en je partner in gedachten hebben. Ook is het goed om op dit moment vragen te stellen aan deze persoon. Welke genre draait de DJ, heeft deze persoon ervaringen met bruiloften, zijn verzoeknummers mogelijk en ga zo maar door. Probeer ervoor te zorgen dat jullie veel over elkaar te weten komen, zodat jullie allen niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Vertel meer over de locatie

Misschien ben je momenteel nog wel druk op zoek naar de juiste trouwlocatie of heb je deze al gevonden. Wat ook het geval is, het is goed om je DJ hier meer over te vertellen zodra de keuze definitief is. Vertel hoe het heet, zodat deze persoon ook zelf research kan doen. Vertel  

de mogelijkheden en waar deze persoon op de grote dag zal gaan optreden. Een beetje voorbereiding is voor de DJ tenslotte ook altijd fijn. Geef het ook altijd door aan de trouwlocatie als jullie ervoor kiezen om een DJ in te huren. Nog druk aan het zoeken naar de perfecte trouwlocaties? Deze mooie trouwlocaties in Zeist zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

De planning delen

Het is goed voor jou en je partner om meer over de DJ te weten te komen, maar het is natuurlijk ook verstandig als de DJ meer over jullie te weten komt. Het is daarom goed om de planning te delen met deze persoon. Waarom? Omdat de kans dan groot is dat op de grote dag straks alles helemaal volgens planning verloopt. Bespreek het verloop van de avond en geef jullie wensen door. Willen jullie rustig beginnen, doen jullie een openingsdans en komen er speeches? Dit zijn dingen waar de DJ rekening mee kan houden, wat fijn kan zijn. Zo zijn jullie goed op elkaar ingespeeld en dit zal ervoor zorgen dat het soepel verloopt.

Maak goede prijsafspraken vooraf

Als jullie niet voor onverwachte verrassingen willen komen te staan, is het goed om vooraf goede prijsafspraken te maken. Bespreek met de persoon in kwestie wat er allemaal is inbegrepen en wat het uurtarief is. Vraag ook of reistijd, reiskosten en opbouwkosten hierbij inbegrepen zijn of niet. 

Begin op tijd

Misschien wel het allerbelangrijkste: begin op tijd met zoeken. Er zijn talloze DJ’s in te huren, maar het is uiteraard wel belangrijk dat jullie hier tevreden mee gaan zijn. Door op tijd te gaan zoeken, kun je anderen voor zijn en kiezen voor een DJ die op dat moment nog niet is volgeboekt op jullie trouwdatum. Lees reviews en beoordelingen van anderen en kies op basis daarvan en jullie gevoel een toffe DJ uit waar jullie kennis mee willen maken. 

Deze tips kun je zeker gebruiken om de perfecte DJ te vinden voor jullie bruiloft. Hoewel het slim is vroeg te beginnen met het zoeken naar een DJ, kan het verstandig zijn om eerst de trouwdatum, gastenlijst, trouwlocatie en bijvoorbeeld catering te regelen. Net begonnen met de bruiloftsplanning? Voor toffe trouwlocaties kun je kijken bij Weddingspaces.

advertentie
advertentie