Afbeelding
Nieuw bed

Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen

16 augustus 2021 om 09:24 Partnercontent

Ouderen wilden voor de coronacrisis toch sneller naar een verzorgingstehuis of andere woonvorm met zorg dan nu. Dit komt omdat daar veel mensen corona kregen en bezoekers daarom werden geweerd. De mensen die er woonden vereenzaamden en dat is één van de redenen dat mensen nu zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Liever zorgen ze voor aanpassingen in huis dan naar een verzorgingstehuis of woonvorm te gaan. Het eerste dat je kunt aanpassen in je huis is je bed. Een hoog laag bed is ideaal ook op wat jongere leeftijd. Het voordeel van hoog laag bedden:

  • Je kunt makkelijker in en uit bed komen.
  • Je kunt makkelijke je bed opmaken.
  • Bij ziekte hoef je geen speciaal bed te huren wanneer een zorgmedewerker je moet helpen in je bed.

Een hoog laag bed:

Bij de Suite bedden kun je advies krijgen voor het juiste hoog laag bed. Hoog laag bedden worden steeds vaker op jongere leeftijd aangeschaft vanwege het gemak. Een hoog laag bed is dan ook meer dan alleen een verpleegbed zoals de zorg die kent. Een hoog laag bed wordt totaal op maat ‘gemaakt’. De matrassen van dergelijke bedden kunnen worden aangepast aan je lichaam en aan eventuele lichamelijke problemen. Ga je voor een hoog laag bed kijken? Vraag dan advies aan de ervaren medewerkers. Zij weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een bed en welk matras daarbij past. Ook bij een hoog laag bed kun je kiezen uit stijlvolle vormgeving die bij je eigen smaakt past en zijn te koop als een- en tweepersoonsbedden en zelfs als boxspring.

Een bed op ARBO-hoogte:

Een hoog laag bed ziet er net zo uit als alle andere bedden, maar is in te stellen tot ARBO-hoogte. ARBO-hoogte wordt verplicht gesteld als iemand uit de zorg je moet verzorgen in bed. Daarnaast kun je van een hoog laag bed ook de onder- en de bovenkant omhoog zetten. Dit is fijn als je langer in bed moet blijven, maar ook als je graag in bed leest of tv kijkt. Van de buitenkant zie je eigenlijk niet dat het bed een hoog laag bed is. Een hoog laag bed kan met de volgende functies worden uitgevoerd:

  • Het hoofd- of voeteneinde verstelbaar (of beide kanten)
  • Sta-op functie
  • Deelbaar als je kiest voor een tweepersoonsbed
  • Verrijdbaar

Met de juiste matras, eventueel geheel op maat gemaakt, heb je jarenlang plezier van een hoog laag bed en ben je voorbereid op de toekomst.

advertentie
advertentie