Afbeelding
Foto door form PxHere

E-visum aanvraag online indienen

4 juni 2021 om 11:08 Partnercontent

Sinds enkele jaren bieden veel landen een elektronisch visum (e-visum) aan. Hierdoor wordt het toeristen en zakenreizigers gemakkelijker gemaakt een visum aan te vragen. India is een van de landen die het visum online aanbieden. Reizigers hoeven dus vaak niet meer naar de ambassade, maar kunnen hun visum eenvoudig vanuit huis aanvragen. Zo ook in het geval van het visum voor India en Vietnam.

Online-aanvraagprocedure voor het visum India

Het visum voor India kan dus eenvoudig online met een digitaal aanvraagformulier worden aangevraagd. De Indische immigratiedienst biedt digitale visums aan voor toeristen, zakenreizigers en personen die voor een medische behandeling naar India reizen. Het e-visum is als variant met een geldigheidsduur van een maand, een jaar of vijf jaar verkrijgbaar. Reizigers vullen het aanvraagformulier in, leveren daarna enkele scans en foto’s aan en vervolgens wordt het visum per e-mail verstuurd, zodat de reizigers het zelf kunnen uitprinten en op reis meenemen.

Aanvraagsysteem van de Indische immigratiedienst problematisch

Dit klinkt wellicht perfect; reizigers hoeven niet meer naar de ambassade of het consulaat en kunnen gewoon vanuit thuis hun visum zelf regelen. Toch zitten er enkele haken en ogen aan het aanvraagsysteem van de Indische immigratiedienst. Technisch zijn er namelijk regelmatig problemen met het formulier. Bij veel reizigers loopt het formulier vast, waardoor ze weer helemaal opnieuw moeten beginnen met het invullen. Andere reizigers krijgen het formulier door een technische storing überhaupt niet verzonden.

Een ander probleem waar veel personen bij het aanvragen van een visum India tegenaan lopen is het uploaden van de benodigde scans en foto’s. Deze dienen in een speciaal formaat en bestandstype te worden aangeleverd. Scans of foto’s die in het verkeerde formaat worden geüpload kunnen ertoe leiden dat de aanvraag wordt afgekeurd. Bovendien is een deel van de vragen die in het formulier gesteld worden erg onduidelijk of dubbelzinnig. Er wordt niet overal beschreven welke specifieke gegevens ingevuld dienen te worden.

Visum India per e-mail verstuurd

Het visum wordt nadat de aanvraag is goedgekeurd per e-mail verstuurd. Dit gebeurt meestal al binnen een week. Reizigers die op korte termijn naar India reizen en hun visum dringend nodig hebben, kunnen een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen worden met voorrang gecontroleerd en zo snel mogelijk in India ingediend. Hierdoor worden spoedaanvragen voor een visum India gemiddeld al na 3 werkdagen goedgekeurd. Voor de verwerkingstermijn kan echter geen garantie gegeven worden; de verwerking kan in uitzonderlijke gevallen langer duren.

E-visum Vietnam vervangt visum on arrival

Sinds 2018 is ook het visum voor Vietnam online aan te vragen. Voorheen hoefde voor het visum Vietnam geen bezoek aan de ambassade gebracht te worden, maar moest men bij aankomst op het vliegveld in een wachtrij aansluiten en een stamping fee van 25 tot 50 USD betalen om een visum on arrival te krijgen. De Vietnamese ambassade raadt aan om geen gebruik meer te maken van het visum on arrival.

Online wordt vaak zogenaamd het visum Vietnam aangeboden, terwijl in werkelijkheid enkel een “approval letter” wordt geleverd. Met een dergelijke approval letter moet alsnog bij aankomst in Vietnam een stamping fee betaald worden, waardoor reizigers uiteindelijk veel duurder uit zijn dan wanneer zij een e-visum Vietnam aanschaffen.

Visum Vietnam online aanvragen

Het online aan te vragen visum voor Vietnam is een elektronisch visum, wat wil zeggen dat deze reistoestemming digitaal aan het paspoort gekoppeld wordt. Om het visum Vietnam aan te kunnen vragen, dienen allereerst de persoons- en reisgegevens ingevuld worden in het online aanvraagformulier en moet de betaling voldaan worden. Daarna moet er een paspoortscan en een pasfoto geüpload worden van elke reiziger voor wie er een visum wordt aangevraagd. Als aan alle voorwaarden van het visum Vietnam voldaan is, wordt het visum binnen een week per e-mail toegestuurd. Reizigers dienen deze tweemaal te printen en mee te nemen in hun handbagage.

advertentie
advertentie